Hirdetés 

Elképesztő történet látott napvilágot egy 6 éve elveszett és halottnak hitt kislányról, aki csodával határos módon egy születésnapi zsúron került elő.

Minden szülő legnagyobb rémálma, hogy gyermekének nyoma vész, vagy ami még rosszabb, fiatalon elhalálozik. Luz Cuevas számára ez a rémálom vált valósággá 1997-ben, amikor újszülött lánya, Delimar Vera, az észak-philadelphiai otthonuk kigyulladásakor eltűnt. Az anya életét kockáztatva kereste a tűzben gyermekét, de égési sérülései és füstmérgezése miatt menekülni kényszerült. Annak ellenére, hogy Luz másik két gyermeke életben maradt, a 10 napos Delimernak nyomát sem találták. A hatóságok úgy ítélték meg, hogy a baba biztosan a lángok martalékává vált, de az anyát nem tudták meggyőzni. Hat évvel később elképesztő felfedezést tett a nő.


Elképesztő felfedezés

Hat évvel később Luz egy olyan gyermek születésnapi partijára volt hivatalos, akinek a szüleit nem ismerte túl jól. A bulin részt vett egy 6 éves kislány is, aki nemcsak a nőre, de két életben maradt gyermekére is elképesztően hasonlított. A CNN szerint Luz azt füllentette a lánynak, hogy rágógumi ragadt a hajába és mikor segített „kiszedni neki”, elrakott pár szálat a kislány hajából, amelyeket azután egy DNS-teszthez használt fel. Az eredmény igazolta a sejtését. A lány tényleg az ő Delimar-ja volt. A bulin Aliyah Hernandezként mutatkozott be egy Carolyn Correa nevű nő lányaként. A DNS bizonyítékkal a kezében Luz vádat emelt Correa ellen, akit aztán le is tartóztattak, a kislány pedig visszakerült a családjához és megtartotta az Aliyah nevet. De hogy került egyáltalán a lány Correához?

30 év börtönt kapott

CNN jelentése szerint Carolyn Correa a kislány apai unokatestvérének a barátnője volt, aki egy nappal a baba eltűnése előtt látogatta meg a Cuevas házat, majd később visszatért az állítólagos otthagyott táskájáért. A feltételezések szerint Correa ekkor rabolta el a gyermeket és gyújtotta fel a házat, mivel a lángokra nem sokkal a távozása után figyeltek fel. A spanyolul beszélő Luz gyanította, hogy elrabolták a gyermekét, de a tűz éjszakáján a hatóságok állítólag figyelmen kívül hagyták a nő feltételezését, nyelvi akadályokra hivatkozva. A Tampa Bay Times szerint Correa mentális betegségben szenvedhetett, miután saját gyermeke halva született, nem sokkal Delimar világra jötte előtt. Ezért rabolta el a kislányt, akit sajátjaként nevelt 6 éven át. A nő végül 30 év szabadságvesztést kapott.

Femcafe.hu

kiemelt kép: Pixabay


Hirdetés