Hirdetés 

Nincs ember, akivel Gyenge Ismini elcserélné most az életét. A görög származású édesanya Csepregen él, nappalijából a tó partjára lát rá, a hálószobája ablaka pedig egy erdőre nyílik.
Ő azonban érthető módon mégis a kisfiában, a 12 éves Donátban gyönyörködik. 

– Tanév közben, amikor kirakom a gyereket az iskolánál, utána dolgozni indulok  Ausztriába, ahol egy szállodában felszolgálóként dolgozom. Naponta 160 kilométert ingázom – mesélte Ismini. – Nemrég olvastam Bartalovits Ildi felhívását a közösségi oldalon, hogy Balatonfüreden szervez a gyerekeknek szépségversenyt. Korábban a fiam, Donát még a gondolatát is visszautasította annak, hogy akár fotózáson, akár egy hasonló versenyen részt vegyen. Bár minden szülő a saját gyerekét tartja a legszebbnek, elfogadtam, hogy ebből ki akar maradni.

Azonban Donát épp Balatonfüreden nyaralt, és a felhívást elolvasva gondolt egy merészet: édesanyjával egyeztetve jelentkezett a versenyre. Ami ezután történt, arra senki sem számított. Miközben a kiskamasz magabiztosan sétált végig, pózolt a színpadon, már nyoma sem volt benne félszegségnek, határozatlanságnak. Eközben az édesanyja a nézőtéren izgult a gyerekéért, aki végül a kategóriájában megnyerte versenyt.

Ismini nem hitt a fülének, amikor a fia nevét győztesként említette a zsűri. Amint Donát vállára került a győztesnek járó szalag, boldogan emelte magasba a serlegét és a frissen megírt modellszerződését.

Végig sírtam az eredményhirdetés alatt, egyszerűen nem hittem el, hogy az én fiammal történik mindez

– folytatta a fiú édesanyja. – Donát okkal érzi úgy, hogy élete legszebb nyara az idei. Balatonfüred után Budapesten, aztán Siófokon nyaralt, de hamarosan Olaszországba indulunk. Alig várja, hogy hazaérve az iskolában elmesélje a barátainak a kalandjait.

Amikor Donát a legjobb barátjának, a nála két évvel idősebb Jennifernek elújságolta a nagy hírt, a lány gratulált és biztatta, hogy ne adja fel a titkos álmát, maradjon még sokáig a kifutón és a színpadon. A csepregi fiút nem szédítette el a siker, a helyén kezeli azt. Mint mondja, soha nem felejti el a színpadon átélt élményt, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy lányos dolog lenne a modellkedés. Donát amúgy a nagycenki focicsapatban játszik, ballábas és a középhátvéd posztján játszik, mint egykor az édesapja.

A legdrágább gyerekmodellek a világon: a luxusmárkák arcai

A gyerekmodellkedés mindig is megosztotta az embereket. Szülői és szakértői részről is akadnak bőven ellenzői, de pártolói is. Általános vélemény az, hogy a modell gyerekeknél a hírnév, jó kereset és glamúros csillogás mellett pont az vész el, ami a lényeg lenne: az igazi felhőtlen gyerekkor.

A legtöbb, legfiatalabb és legfoglalkoztatottabb kislány modellek az orosz nyelvterületről kerülnek ki. Itt komoly hagyománya van a szépségiparnak, és az anyák előszeretettel trenírozzák lányaikat arra, hogy szépségükből profitáljanak. A híresebb gyerekmodellek már kisiskolás korukban milliomosok, komoly rajongótáborral rendelkeznek a közösségi oldalakon, és a legillusztrisabb modellügynökségek és divatmárkák foglalkoztatják őket.


A 8 éves Anna Pavaga a legkeresettebb orosz gyerekmodell. Őt tartják a legszebb gyermeknek a világon. Édesanyja óvva menedzseli, kizárólag rajta keresztül ajánlhatnak munkát a lányának a híres divatcégek.
Maya Irene Wada 9 éves, egzotikus szépségű kislány, amerikai-orosz szülők gyermeke. Az édesanyja menedzseli, szépségversenyeket nyert és filmekben, reklámokban, divatkampányokban szerepel folyamatosan.


Hirdetés 

Hudson Cryder 11 éves, és a legnagyobb márkák foglalkoztatják. Ralph Lauren és Oscar de La Renta kampányaival dollármilliókat keres, szintén modell testvérével együtt.

Indirekt / Femina 


Hirdetés