Hirdetés 

Gyakran hazalátogat a norvégiai Bryne-be Erling Haaland, a Manchester City futballistája.

A Borussia Dortmundtól az angol bajnokcsapathoz, a Manchester Cityhez szerződött norvég válogatott támadóErling Haaland sose hagyja ki Bryne városa közkedvelt kínai éttermének meglátogatását, hiszen gyermekkora egyik kedvenc tartózkodási helye  volt. Másrészt a tulajdonos Wen Hua asszonynak dedikált City-mezt ajándékozott első, Albionból történt hazalátogatásakor.

Haaland gyermekkorában gyakran ült a traktor nyergébe, segített rokonainak a farmon, etette a disznókat, és a burgonyaföldeken is rátermett volt. Arról nem beszélve, hogy a bozótost rendre megtisztította egy láncfűrésszel. Amúgy Leedsben született, mivel a papája angliai futballista-légiósként kereste kenyerét. Amikor Erling hároméves volt, a família hazatelepült norvég földre. A Bryne-ben végzett mezőgazdasági munka mellett persze barátságot kötött a futballal, a haverjaival kergette a labdát.

“Hűtőgépnek neveztük azt a fedett műfüves kispályát, melyen gyakoroltunk – emlékezik Haaland. – A csapatársaimmal odakint jobban éreztük magunkat, mert a szabadban nem volt olyan hideg, mint a „Hűtőszekrényben.”

Habár Halland ma már eurómilliókat keres, szabadidejében a mai napi szívesen tevékenykedik a norvégiai tanya körül. Nem büdös számára a munka…

Bors

kiemelt kép: Manchester City


Hirdetés