Hirdetés 

A következő napokban helyi záporok, zivatarok szinte bárhol előfordulhatnak, de nagy területet érintő, áztató esőnek kicsi az esélye. Hőség viszont nem lesz, mérsékelten meleg időre számíthatunk.

Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják. A záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti vármegyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek.

A már hajnalban kialakult zivatarok a déli órákra – várhatóan kelet, délkelet felé haladva – fokozatosan lecsengenek. Napközben a keleti határ mentén, illetve délkeleten még labilis marad a légkör, ezeken a területeken néhány zivatar ismét előfordulhat.

Az egyes gócokat intenzív csapadék (> 10-20 mm), kisebb méretű jég, szélerősödés kísérheti. A Duna-Tisza közén a délelőtt folyamán még felhőszakadás is kísérheti a zivatarokat.

Az OMSZ több járásra is sárga riasztást adott ki a zivatarok miatt. A csúcshőmérséklet 25-31 fok között valószínű. Késő estére 16-23 fok közé hűl le a levegő. Fronthatás nem terheli a szervezetünket.

Indirekt

kiemelt kép: Shutterstock


Hirdetés