Hirdetés 

Semjén Zsolt a közösségi oldalán posztolta a születésnapja alkamából kapott áldást Ferenc pápától.

A kommentszekcióban rögtön elindultak a találgatások, hogy vajon fizetett- e érte a politikus, merthogy 18 euró megfizetésével bárki kaphat ilyet postai úton. Sőt, ugyanúgy kérhetünk házasságkötésre, keresztelőre szóló jókívánságot Ferenc pápától, valamivel több mint 10 ezer forintért.

Ahhoz, hogy megkapjuk, csak egy nyilatkozatot kell kitölteni, amely szerint a kérvényező, vagy akire kérik az áldást, „teljes felelősséggel és jó lelkiismerettel” kijelenti, hogy nem visel közhivatalt és nem közszereplő. Bár a honlapon magyar nyelven nem lehet kérni ilyen áldást, postai úton elméletileg lehetséges.


Semjén Zsolt ezt az áldást kapta a pápától. (Fotó: Facebook)

Semjén Zsolt – aki egyébként nem csak Orbán Viktor jobbkeze és helyettese a távollétében, hanem ő felel a nemzetpolitikáért és az egyházügyekért – a Blikknek elárulta, egy fillért sem fizetett az áldásért, valóban ajándékba kapta.

A pápai áldást Erdő Péter bíboros úrtól kaptam, aki kedden, a születésnapomon ünnepi ebéden látott vendégül, amiért ezúton is hálás vagyok. Csak megemlítem, hogy az évek során Ferenc pápa személyesen többször is áldásáról és imájáról biztosított, ami számomra megtartó erőt jelent

– öntött tiszta vizet a pohárba lapnak Semjén Zsolt.

Blikk

kiemelt kép: Népszava


Hirdetés