Hirdetés 

Schobert Lara megbukott az érettségin. A pletyka nagyot ment az utóbbi hetekben, később pedig Lara édesapja, Norbi is megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy senkinek semmi köze a történtekhez. Nagybetűs Magánügy.

Valaki magántitoksértést követett el: azt tette a médiában közzé, hogy Lara az érettségin megbukott. Ezzel ország-világ előtt megalázta a lányomat. Ez magántitok. Egyébként hányan buknak meg az érettségin? És? Majd ősszel lerakja. Egy tantárgy, egy szóbeli. Ettől rossz ember a Lara? – mondta Norbi a Reggeliben.

És tényleg, kit érdekel? Van ilyen, nem?

Lara fiatal kora ellenére sikeres influencer. Már 15 évesen pikáns fotókat osztott meg magáról Instagramon – pikáns alatt értsd a tengerparton falatnyi tangás képeket. Mostanra 300 ezer feletti követőbázisa van, posztjaival pedig közeli betekintést enged életébe.

Képeit görgetve Lara egy szexi, boldog, gondtalan, fiatal lánynak tűnik, aki rengeteget utazik és minőségi időt tölt el barátaival. Az ilyen dózisú tündöklő tökéletesség viszont egy idő után frusztrálóvá válik.


Nem azért, mert bárki rosszat kívánna Larának, hanem mert legbelül mindenki érzi, 
hogy Lara profilja hazugság

– és most Lara helyére egyébként beszúrhatnánk bármelyik másik influencer nevét, kezdve Zimány Lindától a Kardashiánokig.

Az élet ugyanis baromira nem csak jó dolgokról szól – persze azokról is –, hanem küzdelmekről, nehézségekről, szerencsétlenségekről.

Arról, hogy szakított veled a csajod vagy pasid. Hogy beteg a kutyád. Hogy holnap is el kell viselned a cseszegetést a kretén osztálytársadtól, aki rád szállt. Hogy néha nem nézel ki tökéletesen.

És arról, hogy megbuksz az érettségin. A frusztrációra Norbi csak ráerősített megszólalásával – bár ne felejtsük, egy apa mindig elfogult gyermeke felé –, aki valószínűleg nem érti, hogy a többséget nem a bukás ténye irritálja,

hanem az, hogy míg a tökéletes, műanyagfröccsentett influencer-pózolás, csillogás és 
naplementében koktélozás csodálnivaló közügy, addig a sikertelenség Schoberték szerint
magánügy. Ez pedig teljesen életidegen.

Különösen annak fényében, hogy Larával szemben a legtöbb színkitűnő diák nem kapott szponzorációt azért, hogy egy érettségi felkészülést segítő digitális appot népszerűsítsen.

Biztos vagyok benne, hogy Lara le fogja tenni az érettségit, sőt, kiváló marketingszakember lehet belőle. De a közvélemény mostani reakciója és az Instagram hanyatlása (más is csak influencereket és reklámot lát a feedjében?) egy irányba mutatnak: az embereknek egyre inkább elege van a rózsaszín influencer-világból, és valami őszintébbre vágynak. Ennek része, hogy ha közüggyé teszed a sikereid és csillogást, akkor a botlásaid sem kellene eltitkolnod.


Hirdetés 

Noizz.hu

kiemelt kép: Blikk

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading