Hirdetés 

Az édesanyának azt mondták az orvosok, csak a menopauza tüneteitől szenved. A valóság ennél sokkal borzasztóbb volt.

Sonia Scott fejfájásról és fáradtságról panaszkodott a háziorvosának, aki megnyugtatta, hogy valószínűleg a menopauza tüneteiről van szó. Egészen addig ezt hitte, amíg vezetés közben rohamot nem kapott. Az édesanyát lesokkolta a diagnózis: négyes stádiumú glioblasztómája van.

A 48 éves asszony egyedül neveli 4 gyermekét, érthető módon összetört, hogy csak hónapjai vannak hátra.

„Kezdetben azt mondták nekem, hogy 18 hónapom van hátra, de a közelmúltban az orvosom azt a megdöbbentő hírt közölte, hogy már csak négy hetem van hátra. Szerencsére tizenkét hét telt el azóta, de ez megijesztett. Csak annyit szeretnék, hogy több időt töltsek a gyerekeimmel. Amennyi időt csak tudok” 

– mesélte az édesanya.

Sonia – aki a 22 éves Samuel, a 20 éves Benito, a 10 éves Katie és a 8 éves William édesanyja – most elhatározta, hogy minél több emléket gyűjt a gyerekeivel.

„Az idősebb fiaim elképesztőek voltak, simán vették ezt, még akkor is, ha nagyon nehéz volt. A kisebb gyerekek tudják, hogy “mamának rossz a feje”, de ennyi. Azért ezt mondtam nekik, mert ezzel magyarázom, miért vagyok fáradt és miért mosódik el sokszor a beszédem. Elfogadják. A fiam azt mondja, “lyuk van a fejedben”, és ez igaz. Nyitott vagyok velük, amennyire csak lehet. 

Amikor eljön a megfelelő idő, többet is elmondok nekik, de nem akarom őket megijeszteni és túl korán sokkolni őket. Nem tudok még búcsúzni. 

Van egy tervem, hogy elviszem őket a hospice-ba, és körbevezetem őket. Amikor beköltözöm, azt mondhatnám, hogy ez az a hely, ahová az emberek meghalni jönnek, és ez segíthet nekik megérteni. Fájdalmas. Magányos és nehéz ezen az úton. Egyedülálló anyaként mindig is olyan független voltam, és rengeteg lelki erőfeszítést igényel, hogy segítséget kérjek. De bármit megteszek a gyerekeimért. 

Jelenleg csak szeretnék velük lenni, ameddig csak lehet, ez mindennél többet jelent.”

Bors

kiemelt kép: Mirror


Hirdetés