Hirdetés 

Szijjártó Péter párizsi konzulnak jelölte ki Deutsch Tamás 24 éves unokaöccsét. Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, kifejezetten Szijjártó Péter miniszter kérésére, 2022. július 8-án pedig a külügyminiszter máris beosztott diplomatának, konzulnak jelölte – írta meg a Blikk.

A 24 éves Deutsch Domonkost, Deutsch Tamás unokaöccsét párizsi konzulnak jelölte ki Szijjártó Péter miniszter. Jelenleg az ijfú Deutsch pozícióra való felkészítése zajlik, és valamikor 2023 elején foglalhatja el szolgálati helyét a francia fővárosban.

Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, kifejezetten Szijjártó Péter miniszter kérésére, s a sportdiplomáciai főosztályon kezdett dolgozni. Ám nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként, hanem egyből vezető kormánytanácsosként. Kicsivel több mint nyolc hónapot töltött el a külügynél, mielőtt külszolgálatra jelölték volna.


Deutsch Domokos a család tulajdonában álló MTK magasugrója volt. Most komoly politikai pozíciót kapott (Fotó: MTK)
2022. július 8-án Szijjártó Péter máris beosztott diplomatának, konzulnak jelölte a fiatal külügyért.

Szabad Európa megjegyzi, hogy a hasonlóan gyors előmenetel meglehetősen ritka. Ezen a területen ugyanis az a jellemző, hogy évekig tartó minisztériumi munka után mehet valaki külszolgálatra. Hozzáteszik: az európai fővárosi pozíciók kifejezetten népszerűek, Párizs pedig kiemelt helynek számít.

Ám Deutsch Tamás is 24 évesen lett országgyűlési képviselő, 32 éves korában pedig miniszternek jelölték, s diplomájának átvétele után, 1999-ben lett az Ifjúsági és Sportminisztérium első embere.

Blikk

kiemelt kép: YouTube


Hirdetés