Hirdetés 

A háború borzalmai elől menekült Németországba az a fiatal ukrán lány, akit a hatóságok szerint két migráns is megerőszakolt.

Elkezdődött a pere annak a két migráns férfinek, akiket nemi erőszak vádjával állítottak bíróság elé. Az egyikük egy 28 éves tunéziai férfi, aki még hazájában érettségizett, de már Ukrajnában tanult fogorvosnak. A másik vádlott egy 26 éves nigériai, aki szintén Ukrajnában folytatta felsőfokú tanulmányait. Mindketten Lengyelországon keresztül menekültek Németországba, de két nappal a megérkezésük után már kattant is bilincs a csuklójukon.

Az első tárgyalási nap elején az ügyész felolvasta vádiratot, amiből kiderült, hogy a 18 éves ukrán menekültlányt ugyanazon a düsseldorfi szállodahajón szállásolták el, ahol a későbbi támadói is laktak. A rendelkezésre álló információk szerint a sértett a vacsoránál ismerkedett meg a tunéziai férfival, aki evés után a kabinjához kísérte. Ott azonban szinte azonnal rátámadt, és az orvosi szakvélemények szerint a lány brutális nemi erőszak áldozata lett. Hiába próbált védekezni és segítséget kérni, nem tudott menekülni – írja a Bild.


Ezen a hajón erőszakolhatták meg a lányt (Fotó: Bild)

Az ügyész szerint alig 10 perccel azután, hogy a tunéziai migráns elhagyta a kabint, megjelent az ajtóban a nigériai férfi is. A vádlott elhitette a fiatal nővel, hogy segít neki, így átmentek a férfi kabinjába. Ott azonban szintén brutális nemi erőszak áldozata lett a menekültlány. Mindez úgy történt, hogy elvileg a két elkövető nem is ismeri egymást, az ügyészség nem tud arról, hogy együtt tervelték volna ki a bűncselekmény elkövetését. A két migráns a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, míg az áldozat el sem tudott menni a bíróságra, mert pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Ripost

kiemelt kép: Shutterstock

/p>