Hirdetés 

Másfél lábbal már az Európa Liga főtábláján van a Ferencváros, miután magabiztos, 4-0 arányú győzelmet aratott az ír bajnok ellen a Groupama Arénában.

I. félidő

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a Ferencváros, a 8. percben aztán Ryan Mmaee 16 méteres tekerése csattant a bal kapufán.

Néhány perccel később egy jobb oldali beadás után Knoester lábáról Auzqui elé pattant a labda, aki az ötösön belülről, jobbal a kapuba pofozta a labdát, 1-0.

A 34. percben Ryan Mmaee bolondította meg az ír védőket. A Fradi támadója több védőt hátrahagyva végül 12 méterről lőtt, ezúttal azonban a jobb kapufáról pattant ki a lövése.

Néhány momentummal később ismét Mmaee kapott egy remek kiugratást, majd ballal középre passzolt, ahol az érkező Adama Traoré az üres kapuba lőtte a labdát. 2-0.

Két perc múlva egy szenzációs támadást vitt végig az FTC, Laidouni sarkazása után Mmaee került ziccerbe, lövése azonban erőtlen volt, így a kapus középen állva védett. A felek végül 2-0-s hazai vezetéssel vonultak szünetre.

II. félidő

A második játékrészt góllal kezdte a Fradi. A 48. percben egy villámgyors kontrát vitt végig az FTC, végül Tokmac lövését ütötte ki középre a kapus, majd az egyik ír védő – nemes egyszerűséggel – Traorének passzolta oda a labdát, aki a jobb sarokba passzolt, 3-0.

Az 58. percben Tokmac centerezett Mmaee elé, aki hét méterről lőtt, a kapus nagyot védve kiütötte a középre tartó labdát.

A 91. percben Vécsei készített le egy labdát Boli elé, aki 16 méterről ballal lőtt, de a kapus nagyon vetődve szögletre ütötte a labdát. A szögletből aztán megszületett a negyedik hazai gól. Civic lőtte kapura kapásból 24-25 méterről az ívelést, lövésébe senki nem ért bele, így az utat talált a bal alsó sarokba. Így 4-0-s FTC-győzelemmel várják a felek a jövő heti visszavágót.

EURÓPA LIGA-PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS

Ferencváros-Shamrock Rovers 4-0 (Auzqui 12., Traoré 35., 48, Civic 93.)

FTC: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka (Civic 84.) – Besic (Vécsei 70.), Laidouni – Auzqui (Marquinhos 63.), Tokmac, A. Traoré (Mercier 84.) – R. Mmaee (Boli 63.)

(cserék: Bogdán, Mergl, Mercier, Esiti, Kovacevic, Civic, Vécsei, Marquinhos, Boli, Lisztes)

Shamrock: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon (Farrugia 61.), Watts (Ferizaj 70.), O’Neill, Kavanagh (J. Byrne 61.), Lyons – Gaffney (Towell 61.), Greene

(cserék: Pohls, Leitis, Towell, Ferizaj, Farrugia, Tetteh, J. Byrne, Leddy)

csakfoci

/p>