Hirdetés 

Ha az osztálytermek hőmérséklete eléri a 20 fokot, nem kell tovább fűteni – válaszolta a köznevelési helyettes államtitkár egy állampolgári bejelentésre.Nyugat-Európában sokan erkölcsi kérdésként tekintenek a takarékoskodásra, mert Oroszország a gáz és az olaj eladásából finanszírozza az Ukrajna elleni háborút és a civilek elleni erőszakot. A kormányhoz köthető sajtóban és a fideszes influenszerek közösségi felületein azonban hónapok óta gúnyolódnak azon, hogy Nyugat-Európában lejjebb tekernék a termosztátokat – és keményen támadják, aki idehaza is hasonló spórolást javasol.

A fatüzelésű kályhákkal kezdődött az egész. Miután a Belügyminisztérium utasítást adott annak felmérésére, hogy melyik iskolákban lehetne kályhákat hadrendbe állítani és fával fűteni gáz helyett, a feljelentéseiről ismert Tényi István közérdekű bejelentést küldött a tárcának. Arra volt kíváncsi, hogy az elszabaduló energiaárak következtében milyen mértékben kell a minimális szint – vagyis a jogszabályban előírt 20 Celsius-fok – fölé fűteni a tantermeket.

A belügy válaszáról a Népszava számolt be.

A minisztérium szerint ha megvan a húsz fok, akkor 

további fűtést nem szükséges biztosítani.

A köznevelési helyettes államtitkár, Kisfaludy László levelében szó szerint ez áll, vagyis a kormány szerint ezen a télen a minimálisan előírt hőmérséklet is elég lesz az iskolákban. 

rtl.hu

kiemelt kép: WMN


Hirdetés