Hirdetés 

Rettenetes kálvárián ment keresztül Osváth Zsoti, amikor megpróbálták kinyitni a foodtruckjukat a Strand Fesztiválon. Még a mozgóbisztrójuk kerekét is kitörték a fesztiválon dolgozók, a szervezők pedig a botrányos történések után szinte teljesen magukra hagyták őket a valóban súlyos gondjaikkal. Zsoltiék több millió forintot költöttek arra, hogy ott lehessenek a nyári rendezvényeken, de úgy tűnik, minden hiába, kérdéses, egyáltalán tudják e folytatni a szezont – írta a Blikk.

Még szinte ki sem pihente a Sziget fáradalmait Osváth Zsolti, máris célba vette a Balatont. Nem bulizni indult most sem, Unikornis nevű éttermének foodtruckjával vonultak a helyszínre, ám borzasztó dolgokkal kellett szembesülnie ott. A youtuber a hihetetlen történésekről a Blikknek számolt be.

– A Szigetről átszetteltünk a Strand Fesztiválra, pár órát aludtunk. Idejöttünk, megcsináltuk, rengeteget készültünk, majd mire tegnap leérkeztünk, addigra (a fesztivál szerint önhatalmúlag) egy másik vendéglátóegység áttolta egy bokorba a mi foodtruckkunkat, és beállt a helyünkre, a mi dekorációnk elé. Amikor azt mondtuk, oké, ez így nekünk nem felel meg, nem erről szólt a megállapodás, hiszen az installációnkat nem tudjuk kitenni egy bokor és egy wc közé, akkor a fesztivál úgy próbált maradásra bírni, hogy jönnek a dolgozói és megpróbálnak segíteni, mondván, akkor áttolnak minket egy „jobb” helyre. Ez olyan jól sikerült, hogy kitört a foodtruckunk mankókereke – kezdte Zsolti.


– Miután egy idegen helyre toltak,

órákig nem volt áramunk, hiába kértük, nem volt vizünk, romlottak el az ételek, mentek tönkre a termékek a 36 fokban, mert nem tudtuk őket hűteni.

A foodtruckot minden esetben egy hozzáértő csapat állítja be, szintezi ki, rögzíti, takarítja és felkészíti az adott rendezvényre. Ez a csapat ilyenkorra már messze járt, hiszen ők napokkal ezelőtt elvégezték nálunk, a szerződött helyszínen a munkájukat. Így nélkülük, szakszerűtlenül lett mozgatva, rögzítve a truck, a kocsi bedőlése miatt pedig be sem engedtem a kollégákat dolgozni. Megpróbáltuk, instabil volt. Mi minden egyes feltételét teljesítettük a szerződésnek, de nem tudunk ilyen körülmények között dolgozni – osztotta meg a pórul járt étteremtulajdonos, majd hozzátette.

– Sosem gondoltam, hogy úgy járok, mint azok az híres énekesek, akik elmennek haknizni egy falunapra, de nem tudják leadni a koncertet, mert egyszerűen nem jó a technika.

Zsolti azt is elárulta, hogy nem szívességből vonultak ki a fesztiválra, rengeteg pénzt költöttek arra, hogy ott lehessenek.

– Több millió forintot költöttünk arra, hogy minden egyes alkalommal ne csak hamburgert, vagy shakeket áruljunk, hanem egy élményt adjunk.Egyszerűen egyedül lettünk hagyva. Persze, jött oda idönként valaki, de vagy csak 1 perce volt, vagy nem az ő hatásköre, de volt aki káromkodva ott is hagyott minket. Tönkretették a kiállásunkat, sokáig nem kaptunk áramot, vizet, nem tudtunk kinyitni– mondta Zsolti, aki hozzátette: a fesztivál pénzt kér azért, hogy valaki kitelepülhessen a rendezvényére és áramot vagy vizet használjon, de ezeken felül a bevétele harmadát is elveszi.

A youtuber elmondása szerint nem teljesültek a feltételek feléjük. Végül úgy döntöttek, ilyen körülmények között nem nyitnak ki a Strand Fesztiválon, hiszen a foodtruck is balesetveszélyessé vált, az egyik oldala ugyanis a levegőben lógott a kitört kerék miatt. A kollégáit pedig véletlenül sem tenné ki annak a veszélynek, hogy megsérüljenek, nem beszélve arról, hogy a hűtés hiánya miatt az ételek minősége is kérdésessé vált.

Az utóbbi napok eseményei annyira megviselték, hogy alig aludt, emellett pánikrohamok gyötörték. Azt mondja, rég érezte magát ennyire kiszolgáltatottnak és megalázottnak. Szerinte Strand Fesztivál szervezői egyáltalán nem kezeltek egyenrangú félként,

„nem vettek komolyan minket, pedig sokat dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk”

 mondta megtörten.

Az esettel kapcsolatban a Blikk kereste a Strand Fesztivált is, ám nem kívánták kommentálni a történteket.

Blikk


Hirdetés