Hirdetés 

Diana hercegnő július 1-jén ünnepelte volna 61. születésnapját, ha nem hal meg tragikusan 25 éve.

A Channel 4 nemrég bejelentette, hogy Diana halálának témájával foglalkozik egy négyrészes dokumentumfilmben. A műsorszolgáltató ezt írta: „Először lesz látható a Diana hercegnő halála ügyében folytatott két rendőrségi nyomozás teljes története, az egyiket a francia Criminelle folytatta 1997-ben, a másikat pedig a Metropolitan Police 2004-ben.” A program első részét augusztus 21-én, vasárnap 21 órakor mutatják be a csatornán.

Halála tartós és mély hatást gyakorolt ​​a királyi családra, és egy szakértő még azt is állította, hogy Harry herceg konzultál a szellemével, mielőtt döntéseket hoz.

1997. augusztus 31-én a hajnali órákban a walesi hercegnő belehalt sérüléseibe, amelyeket a párizsi Pont de l’Alma alagútban szenvedett autóbaleset során szerzett. Haláláért sokan még mindig a paparazzókat okolják, akik a halálba hajszolták a hercegnőt és párját, Dodi Fayedet. Sőt, sokan odáig merészkednek az elméletben, hogy a fotósok direkt okozták a balesetet, mert tudták, hogy jól eladható sztori lenne.

Egy másik összeesküvés-elmélet a halála kapcsán az, hogy Diana terhes volt.

Maga Dodi apja, Mohamed al-Fayed is ezt gondolja, hogy az uralkodócsalád nem tudta jó szemmel nézni, hogy Diana éppen Doditól vár gyermeket, ezért intézték el.

Ez szintén egy igen maradandó elmélet, hogy maga a királyi család végeztette ki Dianát.

Az tény, hogy halála előtt maga a hercegnő is féltette az életét, korábbi inasának gyakran panaszkodott, hogy fél attól, hogy elvágják a féket a kocsijában vagy valahogy máshogy próbálják eltenni láb alól, hogy Károly herceg nyugodtan újranősülhessen.

A dokumentumfilm állítólag igyekszik majd lerántani a leplet az igazságról.


Diana hercegné érezte, hogy a tragédia be fog következni.


Két évvel a halála előtt Diana hercegné megjósolta, hogy autóbalesetben fog meghalni. A Discovery + dokumentumsorozatában derült fény a titokra. 1995 októberében Diana privát találkozót kért, hogy találkozhasson a személyes jogi tanácsadójával, Victor Mishconnal, mert el akarta mesélni, ami a fejében járt.

Mischon jegyzeteket is készített a beszélgetésükről, ahol állítólag Diana hercegné azt mondta neki, hogy megbízható forrásból tudja, hogy valaki egy autóbalesetet fog megrendezni, amiben ő súlyosan megsérül, vagy meghal.

KÉT ÉVVEL KÉSŐBB BEKÖVETKEZETT A TRAGÉDIA

Ripost / ELLE

kiemelt kép: AFP

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading