Hirdetés 

Balin nem csak a meseszép tengerpart érdekes, kivételes a gasztronómia is. Ezen a helyen lehet ugyanis megkóstolni azt a kávékülönlegességet, amiért elképesztő összegeket fizetnek a világ minden táján a gazdagok. 10 dekáért 30 ezer forintot is elkérnek…

A Kopi Luwak a planétánk egyik legegzotikusabb kávéja a Nagy-Szunda-szigetekről származik. A különlegessége pedig a részben természetes előállításából származik: a Kopi indonéz nyelven kávét jelent, a Luwak pedig a közönséges pálmasodró cibetmacska (pedig nem is macska) a neve. A pálmasodró nyersen fogyasztja el a kávébabot, amikor az még vörös színű. Csak a puha héját emészti meg, a többi áthalad bélrendszerén, majd az állat kiüríti. A különleges kávészemeket kereső dolgozók kézzel válogatják ki az aranyat érő végterméket az ürülékből. 


Rubint Réka és népes csapata már több mint egy hete Balin edzenek, a fitnesz edző Alakreform táborában. A testmozgás mellett természetesen a kikapcsolódásra is időt szánnak, dzsippes túrákon, tradicionális vacsorákon vesznek részt, illetve bejárva Bali szigetét megtekintenek mindent, ami csak érdekes lehet…. Ilyen program a Kopi Luwak kávé kóstolás is, amit tényleg csak a legbátrabbak mertek Réka csapatából bevállalni.

Rubint Réka Instagram oldalának tanúsága szerint a csapatának a tagjai nagyon jólérezték magukat a kóstoláson, és mindenki egyöntetűen azt állította, hogy finom volt a kávé, amit kóstoltak… Ízlés kérdése. Ön megkóstolná? 

Bors

kiemelt kép: Focuspoint

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading