Hirdetés 

A híres négylábú szó szerint orrát adta érte, hogy megmentsen két lányt a biztos haláltól, mikor egy száguldó motor elé vetette magát.

Rengetegen gyászolják a hétfőn elpusztult Kabangot, a hős kutyát, aki két lány elgázolását akadályozta meg a Fülöp-szigeteken azzal, hogy a motor elé vetette magát még 2011-ben. Az ütközés előtti pillanatokban ugrott ki a kutya a két lány elé, hogy felfogja a becsapódást, amelynek következtében elveszítette az orrát és a felső állkapcsát.

A szomorú hírt az állat gazdája és egyben állatorvosa közölte a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy békés körülmények között, álmában ment el.

Hősies cselekedete mindenki figyelmét felkeltette, főképp Anton Mari H. Limét, aki 2015-ben vette magához a négylábút, miután előző gazdája meghalt. A férfi annyira szeretett volna segíteni, hogy még 2012-ben elvitte magával az Egyesült Államokba egy helyreállító műtétre.

Kabangot a “kutya jólét” nagykövetévé választották, ezzel a felelősségteljes kisállattartás és az állatkínzás elleni érdekvédelem hivatalos szimbólumává vált.

Zamboanga városának hős kutyájaként is emlegetik hazájában.


EZ IS ÉRDEKES!

Megszakad a szív: nem mozdul gazdája sírja mellől egy hűséges kutya Vámospércsen

mindenamikutya.hu

kiemelt kép: Facebook


Hirdetés