Hirdetés 

Szomorú hírt közölt a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Sándor Anna csellóművész. Sándor Anna nemcsak alapító-muzsikusként, de családi szálon is szorosan kötődik az együtteshez: édesapja, Sándor Frigyes karmester volt a Zeneakadémia egykori kamarazene-tanáraként a zenekar szellemi atyja, első vezetője is – írja róla a Papageno portál. Búcsúztatójának pontos részleteiről később közölnek információkat.

Így ír róla szeretett zenekara:

“Búcsúzunk

Sándor Anna csellóművész, 1973-tól 2017-ig a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja

Gyerekkora első mondatai közé tartozott, hogy csellóművész akar lenni. Határozott jövőkép után tökéletes életpálya: 44 év zenekarunk művészeként, odaadó ragaszkodással és hűséggel. Zenekaralapító édesapja utáni örökségként tekintett együttesünkre, a nemzetközi sikerekhez nemcsak zenei tudását, szervező képességét, nyelvismeretét is hozzáadta. Abban az időszakban, amikor minden zenekari tagnak megvolt a maga művészi munkán túli feladatköre is, nem látványos, mégis nagyon fontos „csavar” volt a gépezetben.

Volt egy időszak, amikor a tagságon belül egyedüliként képviselte a női érzékenységet, felkarolta és segítette a csatlakozó új művésztársakat. Voltak köztük olyanok, akik életre szóló barátságot köszönhettek neki.

Nyugdíjba vonulása után is ott volt minden koncertünkön, együtt izgult a sikerért, és tudtuk, az ő dicsérő szavai minden kritikánál többet érnek. Súlyos betegségével szemben évek óta kemény csatát vívott, de nekünk mindig az életkedvét, az erős oldalát mutatta. Váratlan és mély fájdalomként éljük meg elvesztését”.

BlikkRúzs

kiemelt kép: Getty Images


Hirdetés