Hirdetés 

Egy év telt el azóta, hogy Schobert Norbert – életében már nem először – szembenézett a halállal. Az üzletember tavaly augusztus 26-án sztrókot kapott a szentendrei otthona előtt, mentőhelikopterrel szállították kórházba, és talán csak perceken múlt, hogy életben maradt. Újjászületésének egyéves évfordulóján Norbi a Blikknek mesélt arról, hogy az eltelt időszak alatt miben változtatta meg az életét. Kiderült, hogy miközben pár héttel a kórházba kerülése után úgy tűnt, minden teljesen rendben van, az elmúlt egy évben a háttérben komoly küzdelmet folytatott a sztrók utóhatásaival.

– Aznap ötvenszázalékos agykárosodást szenvedtem, másfél órán keresztül nem kapott oxigént az agyam. Éppen ezért különösen hálás vagyok, hogy most már teljesen jól tudok beszélni, sokáig ugyanis akadt a nyelvem. Az autóban azonban rendszeresen gyakoroltam, ha egyedül voltam, hangosan kimondtam a gondolataimat, magamban beszéltem. A mozgásom sem volt százszázalékos, a jobb oldalam kicsit lemaradt és béna volt, ez is egy év alatt múlt el, köszönhetően annak, hogy rendszeresen sportolok és annak, hogy a tükörben nézve próbáltam korrigálni a testtartásomat, a kezem mozgását – idézte fel az üzletember a gyógyuláshoz vezető utat.


Fotó: RTL Klub
Azt is elárulta: lelkileg megváltoztatta, hogy tíz éven belül már harmadszor nézett szembe a halállal, hiszen először a szíve, majd egy kórházi fertőzés miatt került életveszélybe. Ám azokat is túlélte, ahogy az egy évvel ezelőtti agyérgörcsöt is.

– Csendesebb lettem és visszafogottabb, talán nem vagyok annyira vidám, mint amennyire előtte voltam. Bár szerintem ez idővel szintén visszatér majd. Persze, ettől függetlenül az életem minden percét megélem és átélem.

Blikk

kiemelt kép: TV2

EZ IS ÉRDEKES!

Schobert Norbi neve eredetileg nem is Schobert! Kiderült, hogy hívták valójában a fitneszgurut!

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading