Hirdetés 

Pajtók Gábor, a Fidesz Heves megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője szakítva a kormányoldal lassan évtizedes íratlan szabályával, amely tiltja a párttagoknak a belső viták és ellentétek nyilvánosság előtti teregetését, közösségi oldalán támadta be és vádolta meg árulással párttársát, a Fidesz egri politikusát – írta a 24.hu.

Pajtók, aki április megválasztásáig a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott posztját töltötte be, csütörtökön Facebook-oldalán a szocialistákkal közös paktumkötéssel vádolja Oroján Sándort, az egri közgyűlés frakcióvezetőjét.

Az országgyűlési képviselő bejegyzése szerint az egri közgyűlés egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színterévé vált, és lassan a város működését veszélyezteti.

A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.  Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével.

– írta Pajtók, hozzátéve, hogy „be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat”.

A helyi sajtó épp a napokban írt arról, hogy nagy az egyetértés Mirkóczki Ádám, egri polgármester és Pajtók között. Pajtók támogatta is Mirkóczki TOP Plusz pályázati terveit, mint közben kiderült, Oroján azonban más véleményen volt, és éppen az ellenzék egyes képviselőivel közösen szavazott a tervek ellen a közgyűlésben.

Oroján a 24.hu cikkének megjelenése után jelezte, hogy Facebook-oldalán reagált Pajtók állításaira. Ő és a képviselőcsoport tagjai azt írták: a Fidesz-KDNP frakcióban senki sem áruló.

A baloldallal nem szövetkeztünk, elvtelen háttéralkut nem kötöttünk. A munkánkat Eger üdve érdekében végezzük

– áll a politikus Facebook-posztjában.

24.hu

EZ IS ÉRDEKES!

Színes, virágmintás ingben jelent meg Orbán Viktor a horvát tengerparton – fotó

/p>