Hirdetés 

A Mol Fehérvár a kölni 2-1-es sporttörténelmi győzelem után Székesfehérváron 3-0 arányú vereséget szenvedett az 1.FC Köln csapatától és így 4-2-es összesítéssel a német együttes jutott az Európa Konferencialiga csoportkörébe. A Mol Fehérvár idei nemzetközi kupaszereplése véget ért.
I. félidő

A 10. percben a mérkőzés első lehetőségéből gól született. Egy jobb oldali szöglet után Hübers öt méterről bólintott a fehérvári kapuba, 0-1.

A 30. percben ismét egy szöglet után voltak veszélyesek a németeke, ekkor Martel fejelt 6 méterről kapu fölé. Pár perc múlva Kainz lőtt kapura 16 méterről, de Kovács védett.

A félidő lefújása előtt Pinto ívelt a kölni 16-oson belülre egy szabadrúgást, amit Dárdai fejelt 5 méterről a kapu mellé. 1-0-s kölni vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően megint egy jobboldali szöglet után szerzett gólt a Köln. A rövidre érkező labdát Pedersen csúsztatta meg, a hosszún pedig Skhiri érkezett üresen és jobbal a jobb felsőbe lőtt, 0-2.

A 61. percben Dárdai robogott el a bal oldalon, majd adott középre. Az érkező Zivzivadze néhány méterről lőtt, de a kapus óriásit hárított.

A 70. percben Zivzivadze remek egyéni teljesítmény után került újra helyzetbe, de Schwabe ezúttal is védett. Pár perccel később Nego és Bumba is próbálkozott, de mindkét lövésbe beleléptek a kölniek.

A 83. percben Dietz került nagy helyzetbe, de 10 méterről a kapu fölé emelt. Néhány perccel később pedig Bumba vágott ki egy labdát a gólvonalról.

A 95. percben még Schindler fejelt a kapuba egy bal oldali beadás után. A találkozó több helyzetet nem hozott, 2-0-ra nyert a Köln, 4-2-s összesítéssel így a német csapat lesz ott a csoportkörben.

EURÓPA KONFERENCIA LIGA, 4.FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

MOL FEHÉRVÁR FC-1. FC KÖLN 0-3 (HÜBERS 10., SKHIRI 47., SCHINDLER 95.)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Shabanov (Lednev 82.), Hangya (Heister a szünetben) – Bamgboye (Kodro 64.), Pinto (Bumba 64.), Fiola, Dárdai – Zivzivadze.

(cserék: Dala, Rockov, Bumba, Heister, Kodro, Kojnok, Lednev, Lüftner, Pokorny, Serafimov)

Köln: Schwäbe – Schmitz (Hector 67.), Kilian, Hübers, Pedersen (Schindler 81.) – Martel, Skhiri – Maina (Thielmann 67.), Ljubicic (Olesen), Kainz (Ehizibue 67.) – Dietz

(cserék: Horn, Kobbing, Adamyan, Andersson, Duda, Ehizibue, Hector, Huseinbasic, Olesen, Schindler, Thielmann, Tigges)

csakfoci.hu

kiemelt kép: NSO

EZ IS ÉRDEKES!

Tarolt a Fradi az OTP Bank Liga harmadik fordulójában – eredmények


Hirdetés