Hirdetés 

A következő napokban szép fokozatosan visszaesnek a hőmérsékletek, a jövő hét közepén már mindenhol 30 fok alatti csúcsértékek valószínűek.

Hétfőn reggel kezdetben a Tiszántúlon és a Dél-Dunántúlon lehet még néhány zápor, egy-egy zivatar, majd napközben a többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, illetve erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban délután elszórtan – legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon – várhatók ismét záporok, zivatarok. A Dunántúlon nagy területen megélénkül az északnyugati szél. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-32 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Az OMSZ 15 megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést zivatarok miatt.

A záporok, zivatarok zöme az éjféli órákig lecseng, de ezt követően hajnalban is lehetnek helyenként – nagyobb eséllyel a déli megyékben – ilyen csapadékgócok. Kedden hajnalban a szélcsendes helyeken foltokban pára, köd képződhet. A légmozgás az ország legnagyobb részén gyenge vagy mérsékelt marad, de az északkeleti megyékben megélénkül az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14-20 fok között várható, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.


Indirekt

kiemelt kép: Shutterstock

EZ IS ÉRDEKES!

G.w.M. : “Értem én a bajotokat…., csak lesz*rom”

/p>