Hirdetés 

Óriási verésben részesítette az FTC ősi riválisát, a zöld-fehér címvédő és listavezető 6-0-ra győzött Újpesten.
I. félidő:

Némi füstös közjáték csúsztatta meg a kezdést: a meccs előtti pirózás miatt nem látták a teljes játékteret a VAR-szobából, ezért várni kellett picit, hogy oszoljon a “köd”. Aztán alig telt el pár perc és máris előnybe került a Ferencváros: Wingo jobbról belőtt labdája után Zachariassen Kuuskot megelőzve, az ötösről stukkolt a kapuba laposan (0-1).

A 19. percben kényszerű cserét hajtottak végre a hazaiak: Kastrati rosszul lépett, kiment a bokája és hiába ápolták – Bjelos érkezett a pályára. A 20. percben Tallo találta el először Dibusz kapuját a hazaiak közül, a csatár ráfordult és megcélozta a jobb alsót, de a válogatott hálóőr leért és eldőlve védett.

A 24. percben, egy óriási hibát követően jött a második vendéggól. Pajovic passzolta a labdát Kuuskhoz – ez sem volt a legjobb ötlet -, a védő pedig addig csetlett-botlott, amíg Traoré el nem vette tőle a játékszert. A szélső azzal a lendülettel be is passzolta a labdát Bolinak, aki senkitől sem zavartatva, 6 méterről a kapuba lőtt (0-2).

Az első félóra végén majdnem 0-3 lett az eredmény, de Diaby hatalmasat mentett a kapu elé robbanó Boli elől, Traoré beadását követően. A 32. percben viszont már nem volt pardon. Most a 16-os előtt adták el a labdát a hazaiak, Traoré pedig 17 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe (0-3).

Tallo tehetett volna arról a 34. percben, hogy ne legyen teljesen katasztrófális az Újpest számára az első játékrész, de közeli és nem túl jól eltalált lövését nagy bravúrral védte Dibusz. Nég perccel később Kovacevic adta el a labdát, Tallo pedig szinte egyből lőtt is 17 méterről, de kevéssel a bal kapufa mellé tüzelt. Ahogy nem sokkal ezután Boumal is, ő 16-ról bombázott majdnem tökéletesen.

Ahelyett aztán, feljebb zárkózott volna az Újpest, jött a negyedik Fradi-gól. A 44. percben Zachariassen csuklott össze Diaby mellett, Bognár előbb továbbengedte a játékot, majd a VAR segítségét kérte. A visszajátszások alapján a bekk megrúgta a középpályást, jár a 11-es a Fradinak. Diaby kapott egy sárgát is. A lilák meg egy újabb gólt, Boli lőtte magabiztosan a kapuba a büntetőt (0-4).

II. félidő:

Alig kezdődött el a második játékrész és Tallo megint gólt szerezhetett volna,de a 14 méterről, szemben kapuval csúnyán mellétrafált. A hazaiak csatára bő tíz perccel később Wingo szorításában sem talált kaput, ekkor 11-est reklamált, de nem volt igaza (a VAR szerint sem). A másik oldalon Boli – lesről – hagyott ki komoly lehetőséget. Ekkor már egyébként a pályán volt a Fradi új válogatott szezeménye, Amer Gojak is.

Már vele lőtte az ötödik gólját a vendégcsapat: a 68. percben megint nem volt a helyzet magaslatán az újpesti védelem, Diabyék totojázása után Auzqui elé került a labda, aki 20-ról lőtt a jobb alsóba, úgy, hogy Pajovic csak hozzáérni tudott a labdához (0-5).


Ekkor minden bizonnyal sokakban felrémlett az a bizonyos 6-0-s derbi még 2010 szeptemberéből és annak a lehetősége, hogy az FTC ugyanígy vágjon vissza a liláknak. Ez végül össze is jött: a 89. percben Auzquiról pattant le Kuusk (ki más?), az argentin középre passzolt, Ryan Mmaee pedig 7 méterről a kapuba lőtt (0-6). A Fradi így is kiütéssel verte ősi riválisát, amely ugyancsak betalálhatott volna a derbin, de végül csak az marad meg az utókornak, hogy az Újpest 6-0-ra kapott ki otthon az FTC-től.

ÚJPEST – FERENCVÁROS 0-6

(ZACHARIASSEN 9., BOLI 24., 45. – A MÁSODIKAT 11-ESBŐL, TRAORÉ 32., AUZQUI 68., R. MMAEE 89.)

Újpest: Pajovic – Kastrati (Bjelos, 19.), Diaby, Kuusk – Boumal (Lahne, 80.), Onovo – Pauljevic (Borello, 46.), Csongvai, Ljujic (Goure, 46.), Antonov – Tallo (Katona M., 80.)

FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei, Laidouni (Besic, 57.) – Zachariassen (Auzqui, 46.), Mercier (Gojak, 46.), Traoré (Tokmac, 57.) – Boli (R. Mmaee 72.)

További eredmények az OTP Bank Liga 7. fordulójában:

Mezőkövesd – Zalaegerszeg 0-5

Kecskeét – Paks 3-1

Vasas – Puskás Akadémia 1-1

Debrecen – Mol Fehérvár 1-0

Kisvárda – Budapest Honvéd 0-1

A bajnokság állása:

képek: nso.hu

EZ IS ÉRDEKES!

Fradi: A BL-be jutott Dinamo Zagreb irányítóját hozták el az utolsó pillanatban

 


Hirdetés