Hirdetés 

Nemrég ByeAlex egy interjúban azt mondta: “Nem tartanám magam ízlésesnek és hitelesnek, ha öregen balf***kodnék a közönségnek”. Erre több idősebb legendás zenész is felkapta a fejét és el is mondta véleményét…

A Jég dupla whiskyvel és a Nézz az ég felé legendás előadója tömören reagált az énekes szavaira.

„Ki az a ByeAlex? Kérdem én, ki az a ByeAlex? Nem érdemes foglalkozni vele, zsűrizgessen még vagy húsz évig, mást nem tudok mondani”

– zárta rövidre az énekes, aki közel hat évtizede megkerülhetetlen alakja a hazai zenei életnek.


A Neoton Família egykori sztárja Pál Éva szerint a fiatal énekesnek szíve joga úgy dönteni, hogy idősen nem akar már a közönség elé állni.

„Bevallom, fiatal koromban nem gondolkodtam azon, mit keresnek az idősek a színpadon. És most gyakorlóként mondom, hiszen hetvenéves elmúltam, néha az a havi egy-két koncert is túl sok. Úgy érzem, nem tudom azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárok magamtól, holott a színpadon mindig úgy érzem magam, mint harminc évvel ezelőtt, csak épp a tükörképem mutat egészen mást. Annak idején letáncoltam a színpadot, de ha most is megtenném, három napig talpra sem tudnék állni. De erre is van megoldás: régóta táncosokkal lépek fel.”

A több mint negyven éve pályán lévő zenész, Delhusa Gjon megértőbb volt fiatalabb kollégájával.

„Huszonévesen én is erőseket mondtam, én is nagyszájú voltam, fiatalon könnyéden megy minden, nincsenek akadályok – legyint az énekes, és hozzáteszi: – Ez egy ilyen öntelt érzés, ami mindenkit a hatalmába kerít. Ebben a korban azt hisszük magunkról, mindenki felett állunk. Akárcsak mint John Lennon, amikor annak idején azt mondta a bandájáról, a Beatlesről, hogy híresebbek Jézusnál.” Gjon annyiban egyetért Alexszel, hogy egy zenész valóban negyvenéves korában van a csúcson, de ez még nem azt jelenti, hogy később véget kell vetni a karrierének. „Ha valaki jól csinálja, jó a kiállása, megmarad a hangja, tud újat mutatni a közönségének, akkor továbbmegy, és nem áll meg. Lehet, Alex már tudja, hogy ötvenévesen nem tud majd semmit. De ha azt hiszi, hogy mondjuk, ötvenévesen öreg trotty lesz, akkor ismerkedjen meg velem – teszi hozzá nevetve.

Azt is gondolom, hogy egy művész magától sosem tudja, mikor kell megállnia. Arra ott a menedzser. Nem beszélve a közönségről, akik jobb esetben nem felejtenek el. Nekik az a fontos: ott voltál-e mellettük, megénekelted-e az életüket. Ha a közönség hisz benned, kitart melletted.”


Hirdetés 

Story magazin

kiemelt kép: Facebook

EZ IS ÉRDEKES!

Ifjabb Bódi Guszti: Apám és én is megbuktunk apaként – évek óta nem tartanak kapcsolatot

 


Hirdetés