Hirdetés 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a jelenleg is futó Kormányinfón bejelentette, hogy télen mindössze 18 fokra fűtik majd fel a Karmelita kolostort, ahol a miniszterelnök, Orbán Viktor is dolgozik.

Egy kicsit alacsonynak tűnik a kitűzött hőfok, ugyanis télen nagyjából 21 fok az optimális hőmérséklet, amiben kényelmesen, kellemesen lehet dolgozni. Elsőre ez nem tűnik olyan hatalmas különbségnek, sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy ezt a 3 fokot nagyvonalúan meg is adhatnánk az államigazgatás dolgozóinak. Ám ez jelentősebb földgázmennyiség azt gondolnánk. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a Főgáz információi szerint ha egyetlen fokkal csökkentjük a hőmérsékletet, azzal akár 6 százalékkal is mérsékelhetjük a földgázfogyaszást.

Úgy tűnik, a home office sem megoldás

Hogy a hideget elkerülhessék, felmerülhetne a home office mint lehetőség, az azonban nem minden munkahelyen engedélyezett (persze ez a rendkívüli helyzetre való tekintettel még változhat).

Így van ez az államigazgatásban is. Az ország ügyeivel foglalkozó dolgozók számára jelenleg nem kimondottan preferált munkavégzési forma az otthonról való dolgozás, ezért ha nem születik olyan döntés, ami ezt megváltoztatná, minden bizonnyal 18 fokos irodákban kell majd dolgozniuk télen.

Blikk

kiemelt kép: MTI

EZ IS ÉRDEKES!

Energiaválság: „Van olyan vendéglátós, aki eddig 2 milliót fizetett, most 22 milliós áramszámlát kapott” – beláthatatlan következményei lesznek az energiaárrobbanásnak

 


Hirdetés