Hirdetés 

Létezik egy pár okos praktika, melyeket, ha betartunk, akkor sokkal alacsonyabb lesz a fűtésszámlánk. A téli nagy hidegekben bizony egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire van meleg a lakásban, ha plusz 2-3 fokkal tudjuk növeli a hőmérsékletet, akkor az már nagy előrelépés. Főleg úgy, hogy közben a számláink nem nőnek.
Ezeket a trükköket, érdemes mindenkinek kipróbálnia!

  1. A meleg nagy része a falakon keresztül távozik, főleg akkor, ha nincsenek rendesen szigetelve. Tegyünk a fűtőtestek mögé egy-egy nagyobb alufóliadarabot, és így megakadályozhatjuk, hogy a meleg kimenjen a lakásból. A fólia visszaveri a meleget.
  2. Ha régi fa ablakaink vannak, próbáljuk meg minél jobban szigetelni őket. A réseket tömítsük szilikonnal, így megakadályozhatjuk, hogy a szél bejöjjön, és a meleg kimenjen.
  3. A termopán ablakok esetében ellenőrizzük, hogy a téli funkcióra legyenek állítva. Ha mi magunk nem tudjuk, akkor hívjunk szakembert. Nagyon sokat számít ez a praktikus funkció a meleg szempontjából.
  4. Tegyünk az ablakok közé ablakpárnákat. Könnyen elkészíthetjük otthon is ezeket, a világhálón számtalan mókás ötletet találhatunk. Így megakadályozhatjuk, hogy a hideg levegő bejöjjön a lakásba.
  5. Használat után a sütő ajtaját hagyjuk nyitva. A bentről kiáramló meleg levegő kellemes hőmérsékletet varázsol a lakásba.
  6. Kis praktikus melegítőt készíthetünk néhány teamécses segítségével. Gyújtsuk meg 4-5 mécsest, majd fedjük le őket egy virágcseréppel, úgy, hogy közben a cserepet támasszuk fel valamivel. Ezzel a módszerrel akár egy kisebb szobát is kifűthetünk.
  7. Ha kint süt a nap húzzuk szét a sötétítőket, hogy felmelegedjen a szoba. Viszont, abban a percben, ahogy elmegy a nap, húzzuk vissza a sötétítőt, hogy bent maradjon a lakásban a meleg.
  8. Télen ajánlott sokkal vastagabb szőnyegeket, és sötétítőket használni.
  9. Vigyázzunk, hogy a fűtőtestek előtt ne legyen semmi bútor, hiszen ezek visszaszorítják a meleget. A nagyobb szekrényeket húzzuk a fal mellé, hogy szigeteljenek.
  10. Tusolás, fürdés után hagyjuk nyitva a fürdőszobaajtót, hogy a meleg kiáramoljon a lakás többi részébe is.

(Forrás: Tudásfája)

kiemelt kép: Shutterstock
EZ IS ÉRDEKES!

Napos idővel indul a hét, kedden viszont az északi vármegyékben jönnek a zivatarok!


Hirdetés