Hirdetés 

Meghalt Louise Fletcher Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő.
88 éves korában meghalt Louise Fletcher Oscar-díjas színésznő. A franciaországi Montdurausse-ban található otthonában hunyt el. Halálát David Shaul ügynöke jelentette be, aki elmondta, a színésznő álmában halt meg.

Nevét leginkább a Száll a kakukk fészkére című filmből ismerhetjük, ahol Ratched nővért játszotta. Alakításával elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscart, továbbá a legjobb női főszereplőként BAFTA-díjjal és ugyanebben a kategóriában Golden Globe-díjjal is megjutalmazták. Audrey Hepburn és Liza Minnelli után volt a harmadik olyan színésznő, aki egyazon szereppel mindhárom filmes díjat megszerezte.

Amikor az Oscar-díjat átvette, ezt mondta: “Nos, úgy tűnik, mindannyian annyira utáltatok ebben a szerepben, hogy ezt a díjat adtátok érte. Imádtam minden egyes percét. És imádom, hogy ennyire utáltátok a szerepem”.

Miután a film meghozta neki a sikert, több szerep miatt is megkeresték, így játszott Az ördögűző 2. – Az eretnek, az Agyhalál, a Volt egyszer egy Amerika, a Tűzgyújtó, valamint a Kegyetlen játékok című filmben is. 1993 és 1999 között visszatérő szereplőként a Star Trek: Deep Space Nine című sci-fi-sorozatban is játszott.


Ripost

kiemelt kép: Shutterstock

EZ IS ÉRDEKES!

Most érkezett a tragikus hír: meghalt a legendás színésznő, a család közleményt adott ki

 

/p>