Hirdetés 

Nem akart harcolni a végrehajtóval a 66 éves ongai Németh Károly. Legalábbis fizikailag nem, mert az igazáért a végsőkig hajlandó elmenni. Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Mindezt egy 610.000 forintos alaptartozás miatt, ami az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt – írta a Blikk.

Pedig a férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás, amelynek tegnap elérkezett a szomorú, végső aktusa is.

Mire a Blikk a helyszínre ért, Károly háza már kongott az ürességtől. Leszerelt csapok, a konyhabútornak is csak a helye mutatja, egy hete itt még főztek. Sehol egy bútor, egy kép, egy függöny. Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt.

– Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben – sírta el magát a Blikknek. – Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni.


Fotó: Blikk

Károly állítja: a házát egy 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezte el a hatóság. Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek.

Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam.

Fotó: Blikk

Blikk

kiemelt kép: Blikk

EZ IS ÉRDEKES!

Nagy az öröm! Egyetlen fotóval közölte rajongói felé Shane Tusup

 


Hirdetés