Hirdetés 

A Monaco elleni hazai döntetlennel biztossá vált, hogy a Ferencváros ott lesz az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Ellentétben sok nagy sztárcsapattal, akik már biztosan búcsúznak a Bajnokok Ligájától.

A Fradi már biztosan megnyeri csoportját, így nem a legjobb 32 között, hanem a nyolcaddöntőben folytatja szereplését tavasszal az Európa-ligában.

Másik csoportelsővel nem találkozhatnak a zöld-fehérek márciusban, de sok más sztárcsapattal igen, akik „egy szinttel feljebbről”, azaz a Bajnokok Ligájából érkeznek.

A BL-csoportjukban harmadikként végző együtteseknek már az egyenes kieséses szakasz első körében pályára kell lépniük, méghozzá az Európa-liga csoportmásodikjai ellen. Többek között itt kapcsolódik be a Barcelona és a Sevilla is (eddig ennek a két csapatnak biztos a kiléte), azaz ennek a két együttesnek még egy plusz párharcot meg kell nyernie, ha el szeretne jutni oda, ahova a Fradinak már sikerült. 

Mit mondjuk a Juventusról, amely az említett spanyol csapatoknál még rosszabb helyzetben van: a torinóiak lehet, hogy még a harmadik helyet sem szerzik meg csoportjukban, „élet-halál” harcot vívnak a Maccabi Haifával a negyedik hely elkerülése ellen.  Azaz jelenleg a Juve és a Barca is csak reménykedhet abban, hogy márciusban még versenyben legyen az európai kupaporondon. Ellentétben a magyar bajnokkal, akinek már biztos a helye az Európa-liga legjobb tizenhat csapata között.

A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án rendezik meg, és hogy ki lesz a Ferencváros ellenfele, az a február 24-i sorsoláson derül majd ki.


A Ferencváros már a legjobb 16 között van az Európa Ligában (Fotó: Nso)

Blikk

kiemelt kép: Reflektoronline

EZ IS ÉRDEKES!

Videó: Így szólt a magyar himnusz a szurkolóktól Groupama Arénában a siker után!

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading