Hirdetés 

Ismét elindult az egykori „Napi recept” rovatunk, amely mostantól „Reflektorban a receptek” címen megy tovább. A Reflektor séfje továbbra is Haál Roland István, a Rolly Konyhája közösségi gasztro-portál mesterszakácsa.

Ma egy olyan főétel receptjét ajánlja figyelmükbe, ami könnyen elkészíthető és a család minden tagjánál egészen biztosan sikert fog aratni!

Hozzávalók 4 személy részére

60 dkg csirkemell

20 dkg fagyasztott zöldborsó

1 db kaliforniai paprika (piros)

2 dl növényi főzőkrém 

3 ek finomliszt 

2 dkg vaj

2 db zöldséges leveskocka

1 kisebb citrom

30 dkg Orecchiette tészta

Mexikói fűszerkeverék, só, fehérbors, kapor

Elkészítés:

A csirkemellet személyenként nagyjából három szeletre vágjuk majd mexikói fűszerkeverékkel bedörzsöljük és minimum fél órát hagyjuk pihenni. Mindeközben fél liter vizet felveszünk forralni, ebbe beledobjuk a 2 db leveskockát és a zöldborsót amit puhára főzünk. Amíg ez elkészül addig a kaliforniai paprikát kisebb kockákra daraboljuk.  Közben a  csirkemellet egy tepsibe rakjuk amit sütőpapírral kibéleltünk és kevés olivaolajjal meglocsolunk, majd a sütőben 170-180 fokon sima alsó felső sütésen, hogy ne száradjon ki nagyjából 35-40 percig sütjük. Egyszer félidőben m indenképp meg kell fordítani! 

A megfőtt zöldborsóhoz hozzáöntjük a liszttel és a növényi főző krémmel csomómentesen kikevert masszát természetesen hőkiegyenlítéssel, majd elkeverjük és hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát,majd  lehúzzuk a tűzhelyről. Rádobjuk a vajat és alaposan megkeverjük. Fèl citrom levével ízesítjük majd a kifőtt orecchiette tésztával tálaljuk és kaporral hintjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

kiemelt kép: Rolly’s Kitchen

EZ IS ÉRDEKES!

Reflektorban a receptek: Pirosra sült bőrös malacoldalas pirított hagymás burgonyapürével

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading