Hirdetés 

Vasárnap este a hőmérsékletre érzékeny területeken akár -1 fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála.

A köd, rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, helyenként – legnagyobb eséllyel az ország középső területein és a Nyugat-Dunántúlon – viszont tartósan megmaradhat. – írta a met.hu. Az ország déli és keleti tájain számíthatunk a legtöbb napsütésre. A ködös részeken szitálás alakulhat ki. A déli országrészben időnként megélénkül a keleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 16, a tartósan borult, párás területeken 7, 10 fok között alakul. Késő este 2 és 8 fok valószínű.

Vasárnap este

Nagy területen válik párássá a levegő, köd, illetve rétegfelhőzet képződik. A ködös részeken szitálás alakulhat ki. Az északkeleti, keleti szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, azonban a hidegre érzékeny helyeken, völgyekben akár -1 fok körüli értékeket is mérhetünk.

Hétfő egész nap

Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet fokozatosan csökken, zsugorodik, azonban egyes tájakon tartósan borult, párás maradhat az idő, főként a Dunántúl nyugati felén (Sopron tágabb környezetét leszámítva), az északi megyékben valamint az Észak-Alföldön, míg másutt, ahol szakadozottá válik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre lehet számítani. A borult, párás területeken legfeljebb szitálás alakulhat ki, míg estétől a délnyugati megyékben gyenge eső, zápor kialakulására van esély. A déli szél Sopron térségében olykor megélénkül, míg másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 16, a tartósan borult, párás területeken 7, 10 fok között ígérkezik. Késő estére 2 és 8 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek.

kiemelt kép: Shutterstock

EZ IS ÉRDEKES!

Müller Cecília a koronavírusnál is veszélyesebb dologra figyelemeztet!


Hirdetés