Hirdetés 

Döbbenetes videóról számolt be a Daily Mail online kiadása egy kínai lapra hivatkozva – írta a Ripost.

Az egyik birkatelepen 34 karámban tartotta az angolszász sajtóban csak „Miao asszonynak” nevezett nő, amelyek közül valamilyen megmagyarázhatatlan okból csak a 13-as számúban viselkedtek furcsán az állatok.


12 napig megállás nélkül meneteltek a kínai birkák

A biztonsági kamerák felvételei szerint a birkák körkörös mozgása november 6-án kezdődött, és 12 napon keresztül tartott. A rituálé szerű mutatványban nagyjából 100 állat vett részt, melyek többsége végig mozgásban volt, de akadt közülük néhány, amely órákra „megfagyott”, és mereven ácsorgott a kör közepén.

Nem tudni, pontosan mi okozta a kínai birkanyáj zavarba ejtő viselkedését, de egy, a londoni Metronak nyilatkozó brit állatorvos szerint egy bakteriális fertőzés, az úgynevezett liszteriózis áll a történtek hátterében. Súlyos esetben ugyanis ez a betegség a birkák agyának gyulladásához vezethet, amitől furcsán kezdhetnek viselkedni az állatok.

Fontos megjegyezni, hogy mostanihoz nagyon hasonló eset történt az angliai Kelet-Sussexben tavaly nyáron, amikor a legelőre kihajtott birkák koncentrikus körökben álltak be a mezőn, majd órákig nem mozdultak.

Körkörös alakzatban álló birkanyáj Kelet-Sussexben

Az esetről készült képek kapcsán természetesen találgatások indultak be az interneten, mi okozhatta a jelenséget, majd miután vadabbnál vadabb összeesküvés-elméletek születettek, az állatok gazdája elárulta: körkörösen szórta szét a takarmányt, ezért vettek fel furcsa pózt az állatok.

MÉG TÖBB DÖBBENETES HÍR IDE KATTINTVA!

Ripost

kiemelt kép: Shutterstock

EZ IS ÉRDEKES!

Döbbenetes: A bíróság szerint öngyilkos lett a hússzor hátba szúrt nő!

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading