Hirdetés 

Ki mondta azt, hogy ha beköszönt az ősz, vagy az enyhe tél, akkor viszlát udvar, viszlát természet? Kár lenne bezárkózni csak azért, mert odakint hűvösebbre fordul az idő. Az ősz telve van színekkel, illatokkal, amiket megéri megtapasztalni, márpedig ez a négy fal fogságában aligha valósítható meg. A tél tisztasága, érintetlen szépsége, ragyogása pedig szintén olyasvalami, ami testközelből is átélhető anélkül, hogy a lábujjak lefagyásának veszélye fennállna. Mutatjuk, hogy milyen eszközökkel célszerű felszerelkezni akkor, amikor a cél a kinti lét a hőmérő higanyszálának aktuális pozíciójától teljesen függetlenül.

 

Egyszerűség és nagyszerűség egyben? Igen!

kerti pavilonok számtalan előnyös tulajdonsággal büszkélkednek. Könnyen összeszerelhetőek és szolgálatba állíthatóak, s pontosan ugyanennyire gyorsan és hatékonyan szétbonthatóak és elcsomagolhatóak. Ez már csak azért is jó hír, mert az őszi/téli periódus abszolút kiszámíthatatlan napjainkban, már ami az időjárást illeti. Előfordulhat, hogy hónapok telnek el különösebb esőzés, szélvihar nélkül, máskor pedig pár nap leforgása alatt feje tetejére állhat a világ. Szóval jobb olyan szerkezetekkel készülni, amik szükség esetén gond nélkül mozgathatóak. Mert így nem kell lemaradni egyetlen kint tölthető pillanatról sem, viszont a tempós reagálás is megvalósulhat, ha a tél ózordabb arcát mutatná. Ilyen módon ráadásul a termékek épsége is megőrizhető, mégpedig hosszú távon, mert a fenti pozitívumoknak köszönhetően az alkalmazkodás nem okozhat nehézséget.

Az, hogy kinek mekkora az ideális méret, abszolút egyénfüggő. Nyilván számít a kert nagysága, illetve lényegesek az egyéni célok is. Nem mindegy, hogy a kiszemelt pavilon védelmében sörpadok sorának kell elférnie, vagy egyetlen kinti ülőgarnitúra szettnek. Mindenképpen hasznos ezt a dilemmát alaposan végiggondolni, mert így a váratlan meglepetések teljesen elkerülhetőek.

De mi legyen a hideggel?

Igen, ez kétségtelenül jogos kérdés. Mert hiába adott a tető a fejek fölött, ha egyszer a zimankó újra és újra betör. A teraszfűtők erre a fogakat vacogtató problémára kínálnak praktikus megoldást. A közbenjárásukkal ugyanis villámgyorsan messzire űzhetőek a borzongató hűvös légáramok, és helyükbe melegséget adó sugarak költözhetnek. Bármikor!

Természetesen van az a hőmérsékleti minimum, ami alatt már nem célszerű fűtésben és kint tartózkodásban gondolkodni, de nagy általánosságban ezek a készülékek hosszú távon nyújthatnak testet-lelket melengető környezetet. Ami a fogyasztásukat illeti, teljes mértékben gazdaságos feltételekkel üzemeltethetőek, ezért nem kell takarékoskodni a használatukkal. Az általuk biztosított előnyök tényleges értéke pedig felbecsülhetetlen.

Meghökkentően meleget képesek adni ezek a berendezések, azaz az esetükben nem arról van szó, hogy egy-egy kósza hőnyaláb szolgál a didergésmentesség alapjául, hanem konkrétan kellő közelségben tűzforró hőlöketek érzékelhetőek. Nem csoda, hogy sokan a téli kertjükben a legvadabb fuvallatok közepette is élnek a szabad levegő nyújtotta pozitívumokkal.

hawaj.hu

kiemelt kép: Shutterstock

/p>