Hirdetés 

Hamarosan beköszönthet az igazi tél hazánkban is – írja az időkép.

A mai napon borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél megerősödik, a hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

A hétvégi időjárásról:

Szombaton a délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Mi várható Karácsonykor?

A 30 napos előrejelzés szerint a december első felében tapasztalható fagyokat kisebb felmelegedés követi. A hónap vége felé, azaz a karácsonyi időszakban plusz 2 és 9 fok közé melegszik a levegő.

December 24. és 26. között nem várható csapadék, így kicsi az esélye, hogy fehér lesz a karácsony. Ezekben a napokban leginkább borult, felhős időre számíthatunk.

kiemelt kép: Stockphotos

EZ IS ÉRDEKES!

https://reflektoronline.com/2022/12/04/a-lakasanak-berendezesi-targyait-is-eltuzelte-egy-sajoszentpeteri-no-mert-nincs-penze-tuzifara-video/

/p>