Hirdetés 

Fényes, puha és hangulatos: egy csodálatos bársony kanapénak számos előnye van, mely igazi fénypontja minden nappalinak.

Más szövet aligha csillámlik olyan intenzíven, mint a bársony, továbbá a bársony kifejezetten puha, melyet gazi öröm érezni a bőrünkön. Egy bársony kanapé nemcsek gyönyörű és kényelmes, de rendkívül tartós is, és igazán gyorsan és egyszerűen tisztítható.

Bársony kanapé – elegáns megjelenést biztosító bútor

Csillogó és fényes megjelenésének köszönhetően a bársony automatikusan vonnza mindenki tekintetét. Egy bársony kanapé ezért nemcsak luxust közvetít, de minden helyiségben igazi figyelemfelkeltő bútordarab lesz. A bársony mindig is a luxus és a jólét szimbóluma volt, így nem véletlen, hogy még a királyok és főurak is ezt a nemes anyagot választották ruházatuk alapanyagául. A bársony megjelenése természetesen még ma is prémium minőséget, és gazdagságot jelképezi. Ez a szövetanyag a tradíció ellenére ugyanakkor modernnek és kortársnak is hat. A bársony kanapék ma már nagyon különböző formákban és kivitelben kaphatók, és nagyon könnyen kombinálhatók különböző lakberendezési stílusokkal. Függetlenül attól, hogy a választott stílus glamour, klasszikus vagy modern, egy bársony kanapé rendkívüli alkalmazkodó-képességének köszönhetően zökkenőmentesen beleolvad környezetébe.

A bársony kanapé tökéletes elhelyezése

Egy bársony kanapé esetében a megfelelő hely kiválasztása igencsak fontos lesz, hiszen a kanapé és a dohányzóasztal a nappali legfontosabb bútorai közé tartozik. Amikor belépünk a szobába, a kanapé vonzza majd magára a tekintetet. Szépségük miatt ezek a kanapék viszonylag szabadon elhelyezhetők a szobában, azonban a Feng-shui szerint érdemes a kanapét úgy elhelyezni, hogy az ajtót lássuk róla, mely így a biztonságérzeten át magasabb tudatalatti kényelmet fog biztosítani. A bársonykanapékat gyakran igény szerinti méretre is gyárják, így az ülőbútorunk tökéletesen illeszkedik majd a szobába. Kanapévásárlás előtt feltétlenül mérjük meg a nappalit, hogy a kanapé ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Annak érdekében, hogy a bársony tovább fényes maradjon, gondoskodjunk róla, hogy az anyagot nem érjei közvetlen és erős napfény. Emiatt a bársony kanapét ne helyezzük közvetlenül ablak vagy erkélyajtó elé, mivel erős napfény hatására a színek gyorsabban kifakulnak.

Formák és színek

A bársony kanapék választéka szerencsére rendkívül nagy és igen változatos. A formák igencsak változatosak: választhatunk egy elegáns 3 személyest, vagy egy praktikus ágyazható sarokkanapén át relax funkciós kanapékat is.  A bársony minden színben csodálatosan mutat: sötétzöld és mélykék kanapék nagyon elegánsak, egy szürke vagy bézs színű könnyedén alkalmazkodik minden környezethez, míg egy bordó vagy piros kanapé igazi kijelentés lesz.


Fotó: LS Falco sarokkanapé
A bársony tiszítása és ápolása

A bársony egykor apró selyemhurkokból készült, ma azonban túlnyomórészt pamut- és szintetikus szálakat dolgoznak fel az előállítása során, melyeket 2-3 milliméter rövidre vágnak. A hosszabb szálakat velúrnak vagy plüssnek is nevezzük. A bársony megfelelő ápolása és tisztítása nagyon fontos, mivel az apró porszemcsék gyorsan láthatóvá válnak, a kanapét rendszeresen takarítani kell. Bár egy bársony kanapé tisztítása alapvetően nem vesz igénybe sok időt, ennek ellenére van néhány fontos szempont, amelyet figyelembe kell vennünk, hogy a színe és a fénye hosszú ideig megmaradjon. Mint már említettük, elsődlegesen gondoskodjunk arról, hogy ne érje közvetlen és intenzív napfény. A port, morzsákat és apró szöszöket rendszeresen el kell távolítani, erre kiválóan alkalmas lesz a porszívó. Azonban a foltok eltávolításakor óvatosabbnak kell lennünk. Használat feltétlenül teszteljük a tisztítószert egy nem feltűnő helyen, mivel egyes tisztítószerek kedvezőtlenül reagálhatnak a bársonyszövetre.

kiemelt kép: Kanapé Shop

/p>