Hirdetés 

Megannyi babonát ismerünk, amely az új évre szerencsét, szerelmet, vagy épp pénzt hoz.

Senki nem hisz benne, titokban mégis szinte mindenki kipróbálja valamelyiket. Bizony “sosem tudni” alapon érdemes belevágni és megtenni ezeket az egyszerű és apró dolgokat, amelyeket nagyanyáink leírtak évtizedekkel – évszázadokkal ezelőtt. Végülis ha bejön, csak jól járunk velük. A bien.hu szedte össze a legnépszerűbb újévi pénzhozó babonákat.

Az egyik legnépszerűbb, gyakorlatilag mindenki által ismert és sok család által gyakorolt szokás újévkor lencsét fogyasztani.

A hagyomány szerint, aki újév napján eszik a lencséből készült ételekből, az egy évre előre biztosítja, hogy ne ürüljön ki a pénztárcája.


Szinte mindenki tudja, hogy újév napján húst fogyasztani nem ajánlott, különösen nem csirkét.

A csirke ugyanis a hiedelem szerint elkaparja a szerencsénket, a halakkal pedig elúszik a lehetősége, hogy fortuna kegyeltjei legyünk. A malac viszont szerencsés, mert úgy tartják, hogy az kitúrja nekünk a szerencsénket.

Ha viszont tettél félre egy kis pikkelyt a karácsonyi halról ,akkor jól jártál…

Mivel a pikkelyek nagyszerűen megtestesítik a pénzformát, egyértelműen gazdagságot jelképeznek. Ha biztosra akarsz menni, tegyél néhány pikkelyt a pénztárcádba, a hiedelem szerint így garantált a gazdagság.

A morzsa máskor idegesítő, most szerencsét hozó…

Az asztalon lévő morzsát a legtöbbször csak földre söpörjük és felporszívózzuk. Na ezt újév napján ne tegyük! Abban az esetben ugyanis, ha a földre kerül az asztalról a morzsa, akkor búcsút mondhatunk a szerencsénknek egész évre. Míg ha ezeket a morzsákat a háziállatoknak adod, akkor azok termékenyek lesznek, így tovább növelik a család gazdagságát.


Hirdetés 

MÉG TÖBB ÉRDEKESSÉG IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Stockphotos

EZ IS ÉRDEKES!

Újabb megbotránkoztató videóval sokkol Britney Spears, a rajongók csak kapkodják a levegőt

/p>