Hirdetés 

Összesen több mint 120 kilométert futott Nádudvari Péter, hogy segítsen a súlyosan beteg, félárva kárpátaljai kislányon, Klaudián. Az emlékezetes napokat és a családdal való megindító találkozást kamerák kísérték.

A 38 éves férfi október elsején indult Debrecenből, vállalása első napja – amely során 73,3 kilométert teljesített – Mátészalkán ért véget. Másnap pedig 49 kilométer várt rá, amely végét a tiszabecsi magyar-ukrán határ jelentette. Az érzelmekben gazdag hétvége eredményes volt: Péter az akkor és a korábban megtett kilométerekkel több mint egymillió forintot gyűjtött össze, hogy a neuroblasztómával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – harcoló kislány semmiben se szenvedjen hiányt – mindent megkaphasson, ami szükséges ahhoz, hogy újból egészséges legyen.


Fotó: N.P. saját

A két nap alatt Péter és Klaudia – aki két éve elvesztette az édesapját – egyszerre küzdöttek, hiszen amíg a gyógypedagógus az aszfaltot koptatta, a kislány egy 48 órás kemoterápiás kezelésen vett részt. Péter ugyanakkor úgy vélte, a támogatottja küzdelme sokkal nagyobb az övénél, hiszen amíg ő „csak futott”, addig Klaudia „az életéért harcolt”.

Néhány nappal később a jótékony sportoló személyesen is találkozott a kislánnyal és az édesanyjával.

„Szívhez szóló percek voltak”

– emlékezett vissza Péter a debreceni Klinikán történt látogatásra.

Fotó: N.P. saját
Kisfilmet csináltak belőle

Czine Tamás és Szabó Zsombor filmre vitték a felejthetetlen hétvégét és az azt követő megismerkedést. Az alkotás beszámolókat és interjúkat közöl Klaudia édesanyjával és Péterrel; szép és változatos képekkel idézi meg a futást és a találkozást. Érdekesség, hogy záró betétszámot Péter komponálta.

„Szerettem volna a zene nyelvén is kifejezni az érzéseimet, úgy vélem, sokkal érzékletesebb így, mint szavakkal”

– véli a gyógypedagógus.

A Futás a reményért című kisfilm – amelyből az is kiderül, milyen módon lehet adományozni a kislány gyógyulásáért – itt tekinthető meg:

MÉG TÖBB HÍR A HÉTKÖZNAPI HŐSÖKRŐL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Nádudvari Péter saját

EZ IS ÉRDEKES!

Zokog a világ a videót nézve: Így búcsúznak a legendás Pelétől a halálos ágyánál

/p>