Hirdetés 

Ha a statisztikai előrejelzéseknek megfelelően 2022-ben valóban 17,7 százalékkal nőnek a keresetek, akkor legalább 230 ezer forintos fizetésemelésre számíthatnak a parlamenti képviselők 2023-ban – írta az rtl.hu.

A házelnök Kövér László és Orbán Viktor járhatnak legjobban, de Novák Katalin fizetése is 4,6 millió forintra emelkedik majd.

„Nem most van az ideje annak, hogy előre tudjunk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk fejlesztésekben vagy akár bérkérdésekben” – mondta még júliusban Orbán Viktor kormányfő a fizetésekkel kapcsolatos követelésekre reagálva.

A parlamenti képviselőknek mégsem kell aggódniuk a 20 százalék feletti infláció miatt: a Fidesz-KDNP-s politikusok ugyanis négy éve olyan törvénymódosítást fogadtak el, amely a parlamenti képviselők alapfizetését az előző évi átlagbér háromszorosában határozta meg.

Ez azt jelenti, hogy az idei 1 millió 316 ezer forintos képviselői alapbér 2023 márciusától körülbelül bruttó 1 millió 549 ezer forintra nő.

Orbán Viktor miniszterelnök fizettése pedig minden illetményével együtt 4 millió 870 ezer forintról bruttó 5 millió 727 ezer forintra nőhet, ami bruttó 857 ezer forintos fizetésemelésnek felelne meg.  

MÉG TÖBB HÍR ORBÁN VIKTORRÓL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: MTI

EZ IS ÉRDEKES!

Zalatnay Sarolta Orbán Viktorról: “Komálom…”

/p>