Hirdetés 

Döbbenetes titkot árult el Harry herceg: a második afganisztáni szolgálat alatt 25 tálib harcost ölt meg.

Harry herceg emlékiratában felfedte, hogy 25 tálib harcost ölt meg második afganisztáni szolgálati körútja során. Sussex hercege, akit „Wales kapitányként” ismertek a hadseregben, azt írta, hogy nem „emberként” gondol a megöltekre, hanem „sakkfigurákra”, amelyeket levett a tábláról.

Ez az első alkalom, hogy Harry pontosítja azoknak a felkelőknek a számát, akiket személyesen ölt meg Afganisztánban töltött ideje alatt, ahová 2007–ben és 2012-ben is elment. Elmondta azt is, hogy a második körútja során Apache támadóhelikopterrel repült. A herceg kifejtette továbbá, hogy a legtöbb katona nem tartja számon, hogy pontosan hány ellenséget ölt meg, ám ő igen.

Lényegesnek tűnt számomra, hogy ne féljek ettől a számtól. Az én számom a 25. Ez a szám nem tölt el elégedettséggel, de nem is szégyellem

– mondta Harry, majd hozzátette, hogy

nem ölhetsz meg embereket, ha embernek tekinted őket.


Harry herceg nem emberként, hanem sakkfiguraként néz az ellenséges katonákra (Fotó: Daily Mail)

Az, hogy kiderült, pontosan hány ellenséges harcos haláláért felelős, fokozhatja a herceg személyes biztonságával kapcsolatos félelmeket, mivel Harry – a királyi státusza és a katonai kapcsolatai miatt – régóta terroristacélpontnak számít – írja a DailyMail.

MÉG TÖBB HÍR A BRIT KIRÁLYI CSALÁDRÓL IDE KATTINTVA!

Kiemelt kép: Daily Mail

EZ IS ÉRDEKES! 

Csepregi Éva Győzikéről: “Nagyon büszke vagyok rá, hogy én fedeztem fel…”

/p>