Hirdetés 

Az alábbi tippek segítenek a trendi funkcionális konyha megteremtésében.

A konyha a lakás egyik, ha nem a legfontosabb csomópontja, ezért ennek megfelelő figyelmet érdemel. Az alábbi tippek betartásával helytakarékos, funkcionális konyhát alakíthatsz ki, ahol gyerekjáték a főzés.

1. Szerezz be egy bárszéket a gyors és kényelmes étkezéshez!

Ha általában kevés időd van reggelizni, és szereted a praktikus megoldásokat, mindenképp jól jön egy bárszék, amin ülve közvetlen a pult mellett, kényelmesen étkezhetsz. Ha pedig többet is veszel, akkor a konyhapultnak egy igazi bár hangulatát kölcsönözheted.

2. Vedd figyelembe a munkalapokat!

Gondold át az étkezés elkészítésével kapcsolatos igényeidet, és ennek tudatában válassz pultot. A szenvedélyes szakácsok több helyet igényelnek a pulton (ideális esetben a tűzhely és a mosogató között), mint azok, akik ritkán főznek vagy egyszerű ételeket készítenek. Ezenkívül a megfelelő munkalap magassága megkönnyíti a sütést, és segít a gyerekeknek, akik részt vesznek az ételek elkészítésében.

3. Szerezz be több egyforma konyhai gépet is!

Ha nagy családod van, fontold meg a leggyakrabban használt készülékek megduplázását a konyha tervezése során. Felgyorsíthatja a konyhai folyamatokat egy második mikrohullámú sütő vagy egy minihűtő használata is, amely a konyhai munkapult szélén van elhelyezve.

4. Rendezd be a sütő környékét!

A főzéshez szükséges eszközöket tárold közvetlenül a sütő mellett. Helyezz egy polcot a tűzhely mellé vagy mögé, hogy közel tárold az étolajat, edényeket és fűszereket. Tervezd meg úgy a konyhát, hogy az edények extra mély fiókokban kapjanak helyet a tűzhely közelében vagy a főzőlap alatt. Ha nyitottabb konyhát szeretnél kialakítani, helyezz S-kampókat a páraelszívó oldalára az edények és serpenyők felakasztásához!

5. Tervezd meg, hol “landoljanak” a forró edények!

A készülékek körül biztosíts helyet a sütőből vagy mikróból kikerülő forró tárgyak gyors elhelyezéséhez! Ez a hozzávalók elkészítésekor is hasznos. A konyha kialakítása során hagyj legalább 40 centis pultfelületet a főzőlap és a hűtőszekrény mindkét oldalán. Ez más kis készülékek, például kávéfőző vagy kenyérpirító közelében is fontos.

rs.hu

kiemelt kép: RS Bútor

EZ IS ÉRDEKES!

Reviczky Gábor elárulta, mennyi a nyugdíja: “Ebből egy percig sem lehet megélni…”

/p>