Hirdetés 

Szokatlan lépére szánta el magát egy férfi miután kidrült, hogy gyermekei felügyeleti jogát a válása után nem biztos, hogy neki ítélik.

A 47 éves René Salinas Ramos ecuadori apuka törvényesen változtatta meg a nemi identitását, hogy hátha könnyebben megkapja a két kislánya felügyeleti jogát, miután a feleségétől szakított – írja a New York Post.

A kétségbeesett férfi azt állítja, hogy a drasztikus döntést az országa igazságszolgáltatási rendszere miatt hozta meg, amely szerinte jellemzően az anyáknak kedvez a gyermekelhelyezési ügyekben.

Ebben az országban, Ecuadorban apának lenni büntetés. Engem csak családfenntartónak tekintenek. Amire én vágyom, az az, hogy megadhassam azt a szeretetet és védelmet, amit egy anya adhat a gyermekeinek

– mondta Ramos egy helyi tévécsatornának, Cuenca város anyakönyvi hivatala előtt közvetlenül azután, hogy átesett a nemváltáson. Az aggódó apa emellett azt állította, hogy lányai jelenleg bántalmazó környezetben élnek az anyjukkal, és már öt hónapja nem is találkozhatott velük.

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading