Hirdetés 

Drámai módon ért véget a 32 éves Maxime Bronchain szerepe az oroszok elleni háborúban: a  francia férfi úgy érezte, hogy segítenie kell az ukránokon, így csatlakozott az Ukrajnában harcoló nemzetközi légióhoz. Harc közben egy erdőben, Donbászban november 27.-én aknára lépett, aminek következtében elvesztette a bal lábát – történetét a TF1 hírügynökséggel osztotta meg.

A fiatal francia férfi ámbár novemberben sérült meg, csak december végén jutott vissza Franciaországba és csak akkor operálták meg. A korábban pincérként dolgozó férfi kétszer is harcolt a fronton, ahol a második alkalommal aknára lépett.

Kezdem jól érezni magam, ma már sokkal jobban vagyok. Csak a fantomfájdalmam maradt, az elmúlt napok nagyon nehezek voltak.

– mondta Bronchain, aki még a kórházban is a barna egyenruhát viselte, vállán ukrán zászló felvarrással.


Fotó: EuroNews

Ennyi fájdalom és veszteség után a férfi állítja, hogy:

Megérte segíteni az ukrán népnek, hiszen nagy segítségre van szükségük. Meg is halhattam volna, de én egy igazságos ügyet védek.

Bronchain négy másik francia férfival együtt harcolt a fronton, és állítása szerint ötven orosz katonát öltek meg. Tudta, hogy az orosz katonák nagyon bátrak és harcedzettek, hiszen korábban már jártak háborús helyszínen, gondolt itt Afganisztánra, Csecsenföldre, Malira.

A francia férfinak ha nem lenne elég így is a baja, valószínűleg felépülését követően még a törvénnyel is számolnia kell, ugyanis a francia büntető törvénykönyv az idegen országban zsoldosságot öt év börtönbüntetéssel és 75.000 Euro pénzbírósággal rendeli büntetni. A férfi állítja, hogy ő nem zsoldos volt, csak segített, ingyen és emberi érzésekből fakadóan.

MÉG TÖBB HÍR A HÁBORÚRÓL IDE KATTINTVA!
Kiemelt kép: Gleb Garanich I Forrás: Reuters
EZ IS ÉRDEKES!

Megdöbbentő: 15 éves fiú erőszakolt meg egy 11 éves gyereket Somogy vármegyében

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading