Hirdetés 

Elhatároztad, hogy az idén belevágsz végre és jogsid lesz? – Izgalmas időszaknak nézel elébe, azonban azt is tudnod kell, hogy időben és anyagiakban ez pontosan mit jelent. Megmutatjuk:

jogsi ára az idén a költségek emelkedésével több, mint amennyi az elmúlt időszakban volt, ám nem mindegy, hogy mennyire jön ki a végső összeg.

Az autósiskolák árai között különbségek vannak

Sok esetben már a kiválasztás sem mindig egyszerű. De vajon, akinek még nincs jogsija, honnan tudhatja meg, hol érdemes vezetni tanulni?

Először a barátokat, ismerősoket kérdezed, ki és hol tanult. Ez nagyon hálás téma, mindenkinek felcsillan a szeme, amikor az autósiskolai élményeiről mesél. Van akinek jól ment, van akinek kevésbé, de ott a zsebükben a jogsijuk.

Ezzel a legtöbbször nem a jószándék a gond, hanem az, hogy régebben történt. Ha csak nem épp a múlt hónapban tette le az a jogsit, akit kérdezel, akkor valószínűleg csak körülbelüli árat tudnak mondani.

De nézzük, miből tevődik össze a jogsi ára? 

Az elméleti képzésből, amyelet legtöbben csak a kresz vizsga néven emlegetnek, az egészségügyi, elsősegélynyújtási ismeretekből és végül a gyakorlati órákon megszerzett tudásról kell számot adnia a tanulónak. Jogsit csak az kap, aki minden vizsgát teljesített.

Az elmélettel, a műszaki és KRESZ ismeretekkel, elsősegély oktatással nagyjából mindenki azonos idő alatt van meg. Ezeket ma már legtöbbször online is le lehet tanulni és az ára is fix. A nagyobb tétel a gyakorlati órák, illetve a kötelezően, oktatóval levezetett kilométerek száma.

A jogsi árát végső soron a gyakorlati órák mennyisége határozza meg.

A jogosítvány megszerzésének idejét pedig az, hogy milyen gyakorisággal tudsz gyakorlati órákat venni, felkészülni. Ha csak heti egy alkalommal mész, netán még ritkábban, mert a munka és a tanulás mellett nincs rá időd, akkor a jogsid megszerzésének ideje is kitolódik. Ráadásul, aki ritkábban vezet, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy elsőre nem is megy át, hiszen nincs meg a kellő rutinja a vizsgázáshoz.

 A tapasztalat azt mutatja, hogy aki intenzívebben áll neki, az a vizsgán is magabiztosabb, jobb formát hoz.Ennyi információ után nézzük, hogyan lehet kalkulálni, hogy mennyiből és mikorra lesz meg a jogsi.

A ReadyGo Autósiskola egy online alkalmazás használatával mutatja meg, hogy ha most elkezded, mennyi optimálisan az az ár és idő, amely után meglehet a B kategóriás jogosítványod. Itt találod: jogsi kalkulátor

Több jó lehetőségből lehet választani, így van intenzívebb és átlagos ütemezés is. Te döntesz, de egy biztos: minél előbb érdemes elkezdeni.

readygojogsi.hu

kiemelt kép: readygojogsi.hu

EZ IS ÉRDEKES!

Csősz Boglárka mindent elmondott a kapcsolatáról Shane Tusuppal!

/p>