Hirdetés 

Schell Judit alakítja az idősebb Zámbó Edit szerepét az RTL+-on futó “A Király” című sorozatban, akivel az rtl.hu készített riportot.

A kitűnő színésznőt a Jimmyt megformáló Nagy Ervin ajánlotta a sorozatba. -Először Nagy Ervin hívott fel, hogy ajánlott engem, nézzenek meg, hívjanak el a castingra. Először furcsállottam a témát. Hozzám nem állt közel Jimmy mint énekes, nem hallgattam a dalait. Azt is csak nagyjából tudtam, hogy milyen élete volt. Meglepődtem, de Ervin azonnal megnyugtatott, hogy ne ijedjek meg, mert igazán jók a forgatókönyvek. Egy kicsit sorsszerű volt, hogy pont New Yorkban voltam, amikor Ervin hívott, és 2001. január 2-án, amikor jött a hír, hogy meghalt Jimmy, ugyanúgy New Yorkban voltam – mondta Judit, aki végül elvállalta a szerepet és a karakter hitelessége érdekében Edittel is találkozott.

Én mindenképpen szerettem volna megismerni. Megadni neki azt a tiszteletet, hogy ne csak úgy kezeljük, mint egy karaktert, hanem mint egy embert. Kíváncsi voltam az ő lényére, a gondolataira és a történetére.

Edit nagyon kedves volt, úgy kezdte, hogy nagyon-nagyon szerette Jimmyt, és hogy csodálatos ember volt, akit nagyon lehetett szeretni, és ő is nagyon tudott szeretni. Aztán a beszélgetés végére elárult olyan dolgokat is, amik nem nagy titkok, köztudottak voltak, és benne vannak a filmben is.

Nyilván nem akarom és nem is fogom kiadni, hogy miket mondott konkrétan.

-mondta a színésznő az rtl.hu-nak.

A film jeleneteinek jó részét nem díszletben, hanem a legendás csepeli házban forgatták. Schell Judit a kérdésre elmondta, hogy a szürreális helyzetet nem-e élte meg furcsán.

De igen, és napokig kitartott, főleg, amikor be kellett feküdnünk az ágyukba, kinyitni a ruhásszekrényüket, főzni a konyhájukban.

De idővel természetesen megszoktuk, ahogy a sok idegen ember belépett a térbe. Mindenki jött-ment, a világosítók, a kameramanok, és más energiák mozogtak, amik kivitték az első benyomásokat. Más hangulata lett, és így gyakorlatilag díszletté változott. –  mondta Judit, aki a verbálisan és fizikailag bántalmazott Editet is bemutatta a sorozatban. Elmesélte, hogy milyen volt ezt a megtört, sokszor lelkileg is elfáradt karaktert alakítani.

Kicsit mazochistán hangzik, de jó. Jó olyan szerepeket játszani, ami túlnyúlik a színészi komfortzónámon. Az embernek vannak tapasztalatai, olvasmányélményei, a környezetében lévő élmények, és ezeket mind bele lehetett építeni.

Olyan széles skálán mozog Edit karaktere, mint ahogy a legtöbb bántalmazott emberé –  legyen szó akár párkapcsolatról, akár gyerek-szülő kapcsolatról –, ezért sokféle oldalát meg lehetett mutatni: az esendőt, a szerelmest, az áldozatot, aki próbál kitörni, de nem tud, aki próbálja megvédeni magát azzal, hogy elköltözik, de úgyis vissza lesz rángatva ebbe a kapcsolatba, aki próbálja a saját fájdalmát másokra kivetíteni és nem az aktuális bántalmazón elégtételt venni, hanem esetleg az ő fián – legalábbis a filmben ez történik. Színészileg tényleg egy nagyon klassz kihívás volt, hogy egy ilyen sokszínű karaktert lehetett megformálni.

MÉG TÖBB HÍR ZÁMBÓ JIMMYRŐL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: RTL

EZ IS ÉRDEKES!

Durván megsértették az énekesnőt! “Kiírták a falra, hogy Szandi egy k***a”

/p>