Hirdetés 

Jobban van a meglőtt németjuhász, akire pénteken, Sárospatakon talált rá egy házaspár: a kölyökkutyának a nyakából és a mellső lábából álltak ki nyilak. Azonnal állatorvoshoz vitték, ahol megműtötték – erről számolt be az RTL Híradó.

A körülbelül tizenegy hónapos kutyát életveszélyes állapotban szállították a Német Juhászkutya Fajmentés Alapítvány-hoz, a röntgenfelvételekből az is kiderült, hogy légfegyverrel is rálőttek. Azonnal megoperálták a kis állatot, aki jobban van, már és sántítva ugyan, de már a saját lábán sétál. A németjuhász már az ételt is elfogadja, és úgy tűnik, a történtek ellenére bízik az emberekben.

A helyi állatvédők feljelentést tettek. Az alapítvány elnöke szerint nem csak Magyarországon keltett nagy felháborodást az ügy, Németországból is próbálnak segítséget adni ahhoz, hogy meglegyen a támadó.

Különféle információkkal látnak el minket, a nyílvesszőt illetően, ami állítólag egy elég drága darab, és ez azért leszűkíti azt a kört, ahol lehet keresni az elkövetőt

– mondta az RTL Híradónak, Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke, aki hozzátette: „A kutya nemcsak két nyílvesszőt, hanem söréteket is kapott, úgyhogy nyilvánvalóan ezt a szegény kiskutyát élő céltáblaként használta valaki.”

A történtek óta már több szervezet és magánemberek is felajánlottak nyomravezetői díjat. Az összeg jelenleg fél millió forintnál jár.

MÉG TÖBB ÁLLATI HÍR IDE KATTINTVA!

/p>