Hirdetés 

Egy 23 éves hím csivava keverék, Spike lett hivatalosan a világ legöregebb élő kutyája – számol be a CNN cikke alapján a 24.hu. Az idős eb bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A kiváló egészséggnek örvendő Spike 1999 novemberében született és 2022. december 7-én kapta meg a “világ legidősebb kutyája” címet.

Ekkor már több, mint 23 éves volt.

Rita Kimball, a kutyus gazdija elmesélte, hogy Spikeot 2009-ben találta egy élelmiszerbolt parkolójában, ahol nagyon rossz állapotban volt. A hátán alig volt szőr és a nyaka is ki volt sebesedve a szerencsétlen ebnek, akiről a bolt tulaja elmondta, hogy már egy ideje a környéken kóborolt. Mondjuk azt csak mi így a cikk írása közben jegyezzük meg, hogy a bolt tulaja is hatalmas állatbarát lehet, ha végig tudta nézni a szerencsétlen kis kutya szenvedését. Visszatérve a történetre, a lényeg azonban a “happy end”, Rita ugyanis magával vitte a kutyust.

Az állat mintha egyből tudta volna, merre mennek, és önként beugrott az autó ülésére. A kutya végül a Tom és Jerry buldogja után a Spike (Cövek) nevet kapta.

MÉG TÖBB ÁLLATI HÍR IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Instagram

EZ IS ÉRDEKES!

G.w.M. készítette Blondie dalát, amivel Szegedi Fecsót köszöntötte – nézd meg a videót!

/p>