Hirdetés 

Tovább romlott a levegőminőség, már nyolc településen veszélyes a légszennyezettség mértéke – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőminőséget négy kategóriába sorolják: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Nyolc településen pedig veszélyes minősítést állapítottak meg, így ajánlott a maszkviselés.

Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt már veszélyes a levegő minősége Békéscsabán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Tökölön, valamint a Sajó-völgyi településeken, Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Miskolcon. További tizenkét település – Debrecen, Hernádszurdok, Eger, Szeged, Vác, Budapest, Százhalombatta, Pécs, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka és Mosonmagyaróvár – levegőjét egészségtelennek minősítették.

Kiemelten fontos, hogy a veszélyes és egészségtelen minősítést kapott településeken és azok térségében élők fokozottan figyeljenek az egészségtanácsok betartására, azaz csökkentsék a szabadban töltött időt és hosszabb kültéri tartózkodás esetén viseljenek maszkot.

MÉG TÖBB BELFÖLDI HÍR IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: 24.hu

EZ IS ÉRDEKES!

Összetörten gyászolnak a rajongók: Tragikusan fiatalon, mindössze 34 évesen hunyt el a népszerű színész

/p>