Hirdetés 

Jakub Jankto cseh válogatott labdarúgó a Getafe középpályása, aki jelenleg a Sparta Praha csapatát erősíti kölcsönben. A 27 éves fiatalember a legmagasabban jegyzett, jelenleg is aktív férfi labdarúgó, aki nyilvánosan coming outolt – számolt be a Guardian.

2021-ben az Adelaide United játékosa Josh Cavallo , 2022-ben pedig a Blackpool játékosa, Jake Daniels beszélt szexuális orientációjáról.

-Sziasztok, Jakub Jankto vagyok– köszönt be Jakub a Twitteren közzétett videóban. –Mint mindenkinek, nekem is vannak erősségeim, vannak gyengeségeim, van családom, vannak barátaim. Van egy munkám, amit évek óta a lehető legjobban, komolyan, profin és szenvedélyesen végzek. Mint mindenki más, én is szeretném az életemet szabadon, félelem nélkül, előítéletek nélkül, erőszak nélkül, de szeretetben élni.

Meleg vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni.

A Sparta Praha a videó megjelenését követően közleményt adott ki, amelyben támogatják Jankto coming outját.

Jakub egy ideje már nyíltan beszélt szexuális orientációjáról a klubon belül. A magánéletével kapcsolatban minden csak rá tartozik. Nincs további kommentár. Nincs több kérdés. A támogatásunkat élvezi. Éld az életed, Jakub. Semmi más nem számít.

A Premier League hivatalos Twitter-fiókja Jankto bejegyzése alá az alábbit kommentálta:

“Veled vagyunk Jakub. A futball mindenkié

míg a Fifpro, a labdarúgó játékosok globális szakszervezete a következőket írta Twitteren:

Éld az életed Jakub. Büszkék vagyunk rád.”

MÉG TÖBB HÍR A FOCI VILÁGÁBÓL IDE KATTINTVA!

Kiemelt kép: Vanguard News

EZ IS ÉRDEKES!

Rossz hír: Romlott Benedek Miklós állapota, újra kórházba került

/p>