Hirdetés 

Bejárta az egész világot és több, mint 13 millió alkalommal kattintottak arra a videóra, amely egy 59 éves csimpánz és egykori gondozója utolsó találkozását mutatja be.

A majmok az őseink, azonban napjainkban már sokmindenben sajnos nem hasonlítunk rájuk. Az őszinte és igaz szeretet az állatokban ösztönszerűen és erősebben van jelen, mint bennünk emberekben. A történet és a videó ennek az ösztönszerű érzésnek valódiságát mutatja be és tükör a világnak arra, hogy milyenek lehetnénk, milyeneknek kellene lennünk.


A filantropicum.com írta meg elsőként a szívszorító történetet, amelynek főszereplője egy sokmindent megélt csimpánz Mama és egykori gondozója Jan van Hoof professzor, akivel 1972-ben ismerkedett meg. Mama kalandokkal teli életet élt. A vadonban született, de könnyedén alkalmazkodott az állatkerti környezethez, melyben nagy segítségére volt a biológus professzor, akivel bizalomra alapuló, örök barátságot kötöttek. Mondhatni, hogy az apukája lett az akkor még egész fiatal majmocskának.

Búcsú az „édesapától”…

Ámbár a csimpánzok átalgéletkora 40 év, Mama mégis 59 évet élt. Utolsó napjaiban nem fogadott már el ételt és italt sem, csak nézett maga elé és csendben megpihenve várta az elmúlást. Egy pillanat alatt megváltozott azonban minde, amikor megérkezett régi gondozója Jan, akit határtalan szeretettel üdvözölt.

Amikor Mama felismeri a néhai gondozóját, örömkiáltást hallat, és megöleli rég látott barátját, majd simogatni kezdi a haját. Szemmel láthatóan örült neki. Az érintések, apró gesztusok mind őszinte érzésekről vallanak, melyeket lehetetlen nem észrevenni.

Ez 2016-ban történt. A professzor és Mama akkor találkoztak utoljára. Néhány nappal később ugyanis a csimpánz végleg eltávozott, de itt hagyott valamit:

a bizonyítékot, mennyire értékes tud lenni egy ember-állat barátság, ha mindkét fél kölcsönösen nyitott a másik szeretetének a befogadására.

MÉG TÖBB ÁLLATI SZTORI IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: YouTube

EZ IS ÉRDEKES!

15 állati érdekesség, amit eddig talán nem tudtál

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading