Hirdetés 

Gáspár Győző jó influenszer módjára most éppen autólízinget reklámoz az Instagram oldalán. A showman egy szuper luxusjárgányal hajtott be a Hősök terének impozáns kőburkolatára, ezer fotót kattintott a reklámhoz, majd kiposztolta az oldalára. A bökkenő csak abban van, hogy a Hősök terén számos tábla figyelmeztet, hogy ráhajtani akár egyetlen másodpercre is súlyos szabálysértésnek számít. A posztot a Bors szúrta ki.

Kétségtelen, hogy Gáspár Győző autórajongó. Gyakran posztol magáról képeket a legerősebb és legszebb autókkal a közösségi oldalain, és ezek mindegyike borsos, több tízmillió forintos kategóriába tartoznak.

Győző egyébként valójában nem vásárolja meg az általa reklámozott autókat, hanem lízingeli őket és csak pózol mellettük. Ez azt a benyomást kelti a követőkben, mintha az ő tulajdonában lennének, de ez nem így van. Egyes esetekben be sem száll az autókba, csak pózol mellettük. Ez is a Gáspár Győző – imidzs felépítésének része. Hiszen aki  ilyen autókkal jár, az csak sztár lehet.

Jöhet a bírság!

Természetesen semmi rossz nincs abban, ha egy közszereplő építi az imázsát és erősíti az általa képviselt márkát. Az üzleti életben ez bevett gyakorlat: aki gazdagnak tűnik, más tárgyalási pozícióban van, mint egy látszólag középosztálybeli versenytárs. A probléma akkor merül fel, amikor egy vállalkozó a reklámpénzért cserébe figyelmen kívül hagy minden szabályt és előírást, és kizárólag a bevételre összpontosít.

Különösen aggályos ez akkor, ha az illető, jelen esetben Győzike, még dokumentálja és nyilvánosságra is hozza a szabályszegést.


Fotó: Gáspár Győző / Instagram

kiemelt kép: TV2

/p>