Hirdetés 

Kimberley 17 éves Fülöp-szigeteki lány, aki Manait szigetén él és egy haltól esett teherbe.

Legalábbis ezt gondolják róla a falubeliek, mert Manaitban a mai napig él egy olyan babona, miszerint a nők a menstruációjuk idején nem úszhatnak az óceánban, de még a folyóban sem. Még a menstruációjuk után 5 nappal sem mehetnek a vízbe, és ha ezt mégis megszegik, akkor betegek lesznek vagy valamilyen más szerencsétlenség éri őket. Akár még egy haltól is teherbe eshetnek.


Családja először azt gondolta, hogy a lánynak van egy titkos udvarlója, akitől teherbe esett, de Kimberley elmondása szerint sem barátja, sem udvarlója nincsen. A lányt ezért ultrahangos vizsgálat alá vetették, ami megerősítette a hiedelmet, hiszen az ultrahang képen egy halszerű lényt fedeztek fel a helyiek.

A család azonban úgy gondolja, hogy inkább valamilyen betegség áll a jelenség mögött és nem a régi hiedelem. Ők úgy gondolják, hogy a lány petefészkén egy ciszta van. A legtöbb esetben az ilyen ciszták maguktól eltűnnek és ártalmatlanok, de ha mégis tovább növekednek, akkor komoly veszélyt jelentenek az egészségre. A család éppen ezért most a médiához fordult, hogy adományokat gyűjtsenek az operációhoz.

kiemelt kép: Twitter

/p>