Hirdetés 

Vágó István tragikus és váratlan halála a mély gyász mellett sajnos megdöbbentő és szégyenletes szakadást okozott a közösségi médiában ismert emberek és közéleti szereplők között. Tényleg ennyire érzéketlenek vagyunk mi  magyarok, hogy egy ember halálán is képesek vagyunk egymásnak esni? – erről írt a Blikk.

Vágó István, a közismert magyar ember halála heves vitát váltott ki Apáti Bence publicista közösségi oldalán. Az elhunytról való szokásos megemlékezés helyett Apáti posztjára ismert és ismeretlen személyiségek sértődések özöne zúdult. Ez aggasztó jele a magyar társadalom állapotának, hiszen nem csak névtelen netezők, hanem véleményvezérek, közéleti személyiségek és más ismert emberek is ilyen magatartást tanúsítanak. Szomorúan emlékeztet arra, hogy még halálunkban sem vagyunk képesek félretenni a nézeteltéréseinket és békében összefogni.

“Elhunyt Vágó István. Öregkorára a DK politikusaként, Gyurcsány egyik legodaadóbb híveként időnként, sőt valójában szinte mindig olyan benyomást keltett, mint aki elvesztette a józan eszét, de most végre megpihenhet. Nyugodjék békében!”

-írta Apáti a bejegyzésében, amely minden jóérzésű ember zsebében kinyitja a bicskát.

Ez a poszt aggasztó képet fest arról, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz, például amikor egy ismert közéleti személyiség nyíltan sérteget egy másikat, vagy amikor nem vagyunk képesek tisztelettudóan megemlékezni egy magyar haláláról. Az ilyen események kommentszekciója gyakran a negativitás mocsarát tárja elénk.

kiemelt kép: RTL

/p>